До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Протидія російській пропаганді: відкрите звернення українських медіа до Європейської комісії

Представники найбільших українських медіа звернулися до Європейської комісії щодо закриття російських телеканалів, які мають супутникове покриття. Мета цієї акції – заборонити їхнє поширення на території ЄС. Замість російських телеканалів наші колеги просять західних провайдерів умикати українське телебачення, яке нині транслює марафон "Єдині новини", зокрема англійською мовою. Міжнародна спільнота має бути забезпечена безперебійним доступом до обʼєктивної та чесної інформації про події в Україні.

"Крім війни на території нашої країни, РФ роками веде інформаційну боротьбу. Нині пропагандистська машина путіна працює на максимум, використовуючи найцинічніші маніпуляції, відверту брехню та дезінформацію в особливо великих масштабах. Цьому є грунтовна кількість доказів і в разі потреби ми готові їх консолідувати та надіслати Вам. Російські телеканали у своїх численних сюжетах виправдовують війну РФ в Україні, приховують реальні масштаби військових дій та своїх же втрат, дискредитують владу України й міжнародних партнерів, нівелюють такими діями демократичні цінності та принципи, ставлять під сумнів свободу слова як основу європейських цінностей, а також генерують величезну кількість фейків, вводячи таким чином в оману глядачів не лише на території РФ, а й у ЄС та США. Ба більше, росіяни, які проживають як на території РФ, так і за її межами, орієнтуються на інформацію, що її поширюють російські медіа, унаслідок чого фактично позбавлені доступу до обʼєктивної інформації чи бодай альтернативної думки", – зазначають українські медіа в цьому листі.

Реклама

Серед тих, хто підписав його – Євген Бондаренко, директор "Медіа Групи Україна", Ярослав Пахольчук, генеральний директор 1+1 media, Олександр Богуцький, генеральний директор Starlight Media, Михайло Ганницький, шеф-редактор інформаційної агенції УНІАН та багато інших.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.