До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні представили браслет, зроблений з останньої довоєнної продукції "Азовсталі"

В Україні створили унікальний браслет, в основі якого остання лютнева партія сталі з легендарного заводу "Азовсталь". Браслет постав як результат колаборації групи "Метінвест", фандрайзингової платформи United24, Міністерства цифрової трансформації, ювелірного бренду SOVA та "Нової пошти". 100% прибутку від його продажу буде переказано на проєкт "Армія дронів", щоб підсилити українських захисників на фронті. Перша лімітована партія браслетів налічує 10 000 штук.

Кожен браслет зроблений з 5 грамів тепер уже легендарної сталі. Саме з такої в 1981 році було виготовлено шахту для запуску космічного корабля, у 2012-му — новий саркофаг на ЧАЕС. У 2022-му листовальцівний цех, в якому багато років виготовляли цю сталь, став одним з місць, де героїчно тримали оборону захисники й захисниці Маріуполя.

Реклама
Бій за "Азовсталь", 2022

Нагадаємо, що для українців та всього світу цієї весни завод "Азовсталь", розташовний у Маріуполі, став символом незламності й мужності українського народу. Адже після повномасштабного вторгнення росії саме це місце слугувало останньою фортецею Маріуполя. Ворог майже вщент зруйнував 11 квадратних кілометрів території заводу, тоді як у бомбосховищах "Азовсталі" в цей час перебували наші військові, які не припиняли чинити опір окупантам.

"Ми присвячуємо цей проєкт кожному українцеві, який захищає свою землю, – коментує міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. – Кожному, хто вже 7 місяців не здається, не складає рук, а вперто йде вперед, наближаючи українську перемогу. Ми обіцяємо, що кожна гривня із "Символу незламності" теж працюватиме на перемогу у вигляді безпілотників, які дуже потрібні нашим захисникам".

Лаконічний дизайн браслетів — сталь з вигравіюваним гербом України — розробив ювелірний дім SOVA. Браслет можна замовити онлайн на сайті United24, або придбати в усіх крамницях SOVA в Україні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.