До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У салоні Davis Casa представили стіл італійського бренду Natevo by Flou

Молодий український дизайнер Володимир Каралюс створив мармуровий стіл Balloon для італійського бренду NATEVO by FLOU. Побачити і придбати стіл можна в меблевому салоні Davis Casa.

Історія створення столу Balloon – щаслива історія. Вона почалася, коли львівський дизайнер Володимир Каралюс зважився відправити свою розробку в кілька іноземних меблевих компаній. Його ідея була романтичною – створити міцний, але витончений стіл, що нагадує за формою повітряну кулю, тому Володимир не був упевнений, що на неї відгукнуться. Але відповідь не змусила довго чекати: сміливий проект українського дизайнера зацікавив Массімільяно Мессіна, власника фабрики Natevo by Flou в Ломбардії. Через дев'ять місяців переговорів і роботи над столом, Balloon представили на виставці I Saloni в Мілані. У листопаді він з'явився в київському салоні Davis Casa, а незабаром презентації відбудуться у Китаї і США.

Реклама
Володимир Каралюс

Balloon – незвичайний стіл: у нього важка основа з бронзи і витончена мармурова стільниця, виконана з рідкісного мармуру Arabesco. Чорний, з тонкими ясно-сірими прожилками – цей мармур унікальний і знайти його можна тільки на півночі Італії. Массімільяно Мессіна розповідає, що ідея Володимира Каралюса була непростою для виконання, але для Natevo by Flou амбітні завдання – найцікавіші. Flou – відома італійська фабрика, яка більше 40 років змінює "культуру сну" і спеціалізується на випуску оригінальних спалень. З 2013 року вони заснували кампанію Natevo by Flou, яка випускає виключно дизайнерські меблі, співпрацюючи з яскравими дизайнерами та архітекторами зі всього світу.

"Ми 26 років займаємося просуванням інтер'єрного дизайну в Україні, – розповідає арт-директор DAVIS Casa, Фаїна Еренбург. В Україні зараз дуже відчувається мода на все українське, в тому числі, на український дизайн. Одне з наших завдань – підтримати молодих талановитих українських дизайнерів". Цікаво, що спочатку Володимир Каралюс планував створити невеликий журнальний столик, але і в результаті Balloon став повноцінним обіднім столом, за яким поміститься вся сім'я, і який захочеться передавати у спадок, як твір мистецтва.

Історія Володимир Каралюса – хороший приклад для тих, хто хоче вийти на міжнародний рівень: сміливість завжди оцінять. Володимир підписав контракт з Natevo by Flou і вже готує нові проекти, цілком гідні світової уваги. Параллельно з цим Володимир керує власною студією дизайну у Львові і каже, що його дуже надихає архітектура, мистецтво і простота в усьому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.