До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усе для ЗСУ: на благодійній вечері "Дорога миру" зібрали майже 15 млн гривень для військових

Всеукраїнський фонд "Дорога миру" Миколи Тищенка продовжує серію благодійних заходів "Charity dinners" у всьому світі. За словами засновника фонду загалом улітку проєкт зібрав близько 15 мільйонів гривень, які пішли на підтримку Збройних сил України. Остання літня вечеря минула в Ніцці (Франція). Приймали гостей господарі вечора — родина Валіда та Ліди Арфушів, що суттєво допомогли в організації вечері та зробили чималий внесок на підтримку ЗСУ. Традиційно на вечері гостей познайомили з автентичною українською кухнею та влаштували благодійний аукціон.

На кошти, вторговані з продажу квитків на захід і лотів на аукціоні, буде закуплено автівки для оборони Харківщини. Нагадаємо, після першого "Charity Dinner" у Празі фонд закупив автівки для ГУР Міноборони України, після другого в Парижі — для захисників Миколаєва. Частину коштів також передадуть до фонду United24, що виник під патронатом президента України Володимира Зеленського. Міжнародний проєкт "Charity Dinners" за підтримки фонду та МЗС України започаткувала інфлюенсерка Алла Барановська.

Реклама
Алла Барановська та Аліса Хомер

Микола Тищенко

"Один з благодійників викупив футболку, що була частиною ігрової форми Сергія Реброва, за більш ніж 20 тис. євро! Навіть після завершення футбольної кар’єри слава мого друга Сергія допомагає Україні! Також приблизно за 15 тис. євро продано першу марку від Укрпошти — „русскій воєнний корабль, іді ..." з підписом Ігоря Смілянського та моїм. Мабуть, вона прикрашатиме якийсь французький особняк та нагадуватиме, як один українець з незламним характером відповів усій так званій другій армії світу", — написав Микола Тищенко у Facebook.

MONATIK

Хедлайнером благодійного заходу в Ніцці став український співак MONATIK, який також дав для аукціону светр РИТМОLOVE. "Зараз неймовірно важливо щодня нагадувати всім про велику трагедію, яка нині відбувається в Україні. Концерти в Європі та всьому світі допомагають не лише зібрати величезні суми грошей для гуманітарної допомоги, придбання машин, військової техніки, а й привертають увагу преси. Світ почав втомлюватися від війни, тому нам треба постійно нагадувати про те, що відбувається, та залучати всі сфери впливу для допомоги Україні. За один такий вечір вдається зібрати по кілька мільйонів гривень з допомогою бізнесменів та культурних діячів Європи. Це надзвичайно цінний внесок. Щиро вдячний кожному, хто постійно допомагає, все буде Україна!" — поділився MONATIK.

Володимир Ярославський та Ольга Мартиновська

Серед гостей заходу в Ніцці також були посли, міністри та дипломати. Їх ближче познайомили з українською культурою, багатими кулінарними традиціями, смаками та продуктами. Допомогли в цьому незмінні шефи серії доброчинних вечер, амбасадори фонду "Дорога миру", судді "МастерШеф" Ольга Мартиновська та Володимир Ярославський. У меню були традиційні страви в сучасних інтерпретаціях: паляниця з домашнім маслом, запечені перці, холодний буряковий суп з креветками, голубці з креветками й рибою, котлета по-київськи, наполеон з ягодами, тости з Азовського хлібу від київської пекарні Bakehouse тощо.

Для кожної вечері декоратори вибирають один із символів України, цього разу силу й незламність передали за допомогою соняхів. Це не лише квітка, що завжди тягнеться до світла та вкриває українські поля в останній місяць літа, а й символ Дня пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня. За концепцію й флористику як завжди відповідали Selena Rai та Bloomenty, а також декоратори Mopis Agency. Родина Валіда й Ліди Арфушів надали ексклюзивний лот від бренду Jardin Exotique для розіграшу на аукціоні. Серед інших цінних лотів була колекційна автобіографія публіциста Фредеріка Бегбедера "Le Caca's Club" з особистими історіями та унікальними світлинами з його життя за 10 років. Книжку автор особисто передав під час останнього благодійного обіду в Парижі.

Також зібрати кошти вдалося завдяки розіграшу й інших символічних лотів: книжки "Історія України-Русі" Миколи Аркаса в дерев’яному футлярі; вина від Goodwine, яке вижило після влучання снаряда в склад у Київській області; вінтажного українського кептарика ручної роботи, який надав проєкт Manhattan's Babe, а також книжки "Список кораблів" з автографом українського письменника, поета та громадського діяча з Харкова Сергія Жадана. Місто й зараз продовжує страждати від постійних обстрілів.

Тимур Мірошниченко

Ведучим вечора став Тимур Мірошниченко. Головні ініціаторки доброчинних вечер та амбасадорки центру гуманітарної допомоги "Дорога миру" — інфлюенсерки Алла Барановська та Аліса Хомер. Проєкт "CHARITY DINNERS" триває за підтримки екссудді "Майстер Шеф", "Майстер Шеф. Діти", ведучого програми "Ревізор" на "Новому каналі" та засновника фонду Миколи Тищенка. Більше фото дивіться в нашій галереї.

<b>фото charity dinner</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.