До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Астрологія навчає: на що очікувати 2020 року

Астрологи вже давно попереджали людство, що 2020 рік стане роком глобальних змін через унікальне з’єднання планет — 12 січня Сатурн і Плутон зустрілися в знаку Козерога. Автор книги "Ви були народжені для цього: астрологія радикального прийняття" Чані Ніколас розповідає: "Ми давно знали, що цей рік матиме історичне значення для нас і нам знадобиться багато сил, щоб пережити всі виклики".

© linearcollages

Виявляється, що це фатальне положення планет вже не один раз слугувало своєрідним прогнозом важливих подій — двох світових воєн, економічної кризи 80-х, а тепер і пандемії коронавірусу. Але в Сатурну й Плутону цього року для нас є ще кілька сюрпризів, про які ліпше знати, навіть якщо ви не вірите в астрологію.

Реклама
Людські зв’язки понад усе

За словами астролога Джуліанни Маккарті, яка написала книгу "Зірки всередині вас: сучасний гід з астрології", цьогоріч на нас дуже впливатиме Нептун, який змусить багато думати про взаємини одне з одним: "Ми нарешті зрозуміємо, що всі люди пов’язані, а концепція „кожен сам за себе" втратить свою актуальність". Маккарті стверджує, що особливо сильну емпатію одне до одного ми відчуватимемо 27 липня й 4 жовтня, коли Юпітер опиниться з Нептуном в секстилі, тобто в положенні, коли відстань між ними становитиме 60 градусів.

Початок епохи матріархату

З’єднання Плутону й Сатурну вплине ще на один важливий складник сучасного життя — розширення прав жінок. Джуліанна Маккарті пророкує закінчення епохи патріархату й початок матріархату не тільки через вище згаданий дует, а й Місяць у Раку. "Цікаво, але нині головний виклик року — пандемію COVID-19 — найкраще долають країни, якими керують саме жінки, — Німеччина на чолі з Ангелою Меркель, Данія під керуванням Метте Фредеріксен і Нова Зеландія з прем’єр-міністром Джасіндою Арденд".

Фото: Getty Images
Зміни в споживанні новинного контенту

"Ближче до кінця року відбудуться два великі затемнення за віссю Стрілець-Близнюки, які перебувають у протилежних зодіакальних знаках. Вони супроводжуватимуться бурхливими обговореннями в питаннях свободи слова та пропаганди, — розповідає авторка подкасту Ghost of a Podcast Джессіка Ланьяду. — Ми ще більше усвідомимо, що живемо в епоху постправди й нам потрібно буде ще ретельніше перевіряти всю інформацію".

Час підбивати підсумки

Виявляється, що ретроградні періоди, яких багато хто боїться й пов’язує з ними свої невдачі, насправді є вдалим часом для підбивання підсумків. "Саме в ці дні нам варто видихнути, заспокоїтися й поговорити із собою дуже чесно, визначити пріоритети, підбити підсумки, — розповідає Маккарті. — Наприклад, з 13 травня по 24 червня в ретрограді перебуває Венера, а це означає, що є шанс вивести стосунки з партнером на новий рівень, але спочатку потрібно розібратися в собі".

Також цьогоріч ретроградним буде Марс з 9 вересня по 13 листопада. У цей час доведеться максимально звернути увагу на такі почуття, як розчарування, гнів і розв’язання проблем, які після пандемії точно загостряться. "Ретроградний Марс нам дасть сили вирішити багато давніх завдань, але робити це потрібно колективно, тільки тоді можна досягнути результату. Ще рекомендую в цей період подбати про власне здоров’я".

Не обійдеться й без класики — ретроградного Меркурія, на появу якого у 2020 році очікуємо двічі. Спочатку — з 18 червня по 22 липня, а потім з 13 жовтня по 3 листопада. Астрологи попереджають, що особливо складним буде його "друге пришестя" восени, оскільки воно збігається з активною фазою виборчих перегонів у США й виборами, які відбудуться саме 3 листопада, а ретроградний Меркурій якраз впливає на сфери технологій і комунікацій.

З надією в майбутнє

Попри всі складнощі, які бачать астрологи у 2020 році, вони не втрачають оптимізму — 21 грудня Сатурн і Плутон стануть у Водолії, який символізує оновлення й пов’язаний з такими сферами, як інновації й технології. "У цей час багатьом з нас потрібно буде переглянути звичні методи роботи, адже ця зв’язка планет може мати руйнівний вплив на багато які індустрії. Водночас з’явиться шанс оновитися, стати ефективнішими й нарешті почати цінувати планету, на якій живемо", — підсумовують експерти і їм так хочеться вірити.

Текст: Emily Chan

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.