До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ulrainian women in Vogue: Вікторія Тігіпко

Журнал Vogue UA за підтримки Symbol випустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з’являлися на шпальтах нашого журналу. Моделі й художниці, письменниці й спортсменки, музикантки й дизайнерки, балерини й засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв’ю для vogue.ua героїні міркують про баланс між кар’єрою і сім’єю, публічність і власне розуміння щастя. Цього разу читайте інтерв’ю з президенткою Одеського міжнародного кінофестивалю, засновницею фонду TA Ventures Вікторією Тігіпко.

Як Ви вважаєте, балансувати між кар’єрою й особистим життям сьогодні важче, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Реклама

Навпаки, сьогодні знайти такий баланс легше, ніж раніше. Важливо пам’ятати, що встигнути все — неможливо. Якщо гнатися за всім і одразу нон-стоп, рано чи пізно ви дістанете стрес, порушення нервової системи та вигоряння. Щоб такого не сталося — потрібно дуже любити як свою справу, так і своє здоров’я. Баланс полягає саме в цьому, а не в "кар’єра vs особисте життя". До речі, такий баланс ми часто обговорюємо на мітапах і в телеграм-чаті нашої спільноти Wtech — для жінок-лідерок бізнесу в IT й tech. У нашій спільноті вже понад 3500 учасниць, і кожна має що сказати на цю тему.

Вимога "бути найкращою в усьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути нових успіхів?

Останнім часом у світі підсилюється тренд на прийняття себе та інших такими, як вони є. І мені це подобається. Там, де є мода на особистість, зникають суспільні упередження. Найкориснішою буде вимога, яку ви ставите самі до себе. І вона має звучати не як "бути найкращою в усьому", а "бути кращою, ніж учора".

Чи легко бути в центрі уваги? Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Я звикла бути в оточенні колег, партнерів, друзів. Ми в TA Ventures дивимося 2—3 тисячі стартапів на рік. Звісно, це потребує постійно бути на зв’язку, спілкуватися з величезною кількістю людей. До того ж нині через локдаун ми маємо втричі більше дзвінків, ніж раніше. Це цікаво, для мене це не проблема. Радше звичний спосіб життя, який залишився таким самим навіть в онлайн-форматі. Адже і роботу нашого клубу ICLUB Global ми з початком локдауну теж ефективно перевели в онлайн. Тепер клуб працює в Києві, Лондоні, Монако, Нью-Йорку, Мінську, плануємо відкриття в Цюриху, Дубаї, Баку, Ташкенті й на інших локаціях. За таких темпів на публічність просто не звертаєш уваги, бо не маєш часу про це думати.

Як Ви знаходите час лише для себе і чому його присвячуєте?

Я намагаюся дотримувати графіка. Кожен день у мене чітко розпланований так, щоби залишатися в тонусі й не бути "вичавленою", мов лимон, наприкінці дня. Окремо є час на зустрічі та "скайпи", окремо — для відповідей на мейли та дзвінки. Таких у день зазвичай по кілька сесій.

З чого складається Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для нього?

Звісно, моє найбільше щастя — мої діти. Я часто повторюю, що діти — наші найкращі стартапи ) На карантині у нас з’явилося більше часу одне для одного, це був великий плюс. Ми бачилися частіше, проте потрібно зважати на те, що діти вже теж мають свої досить щільні графіки. І ось ця можливість планувати свій час із ними — найвища цінність. Загалом я не вірю в те, що людині потрібне щось для досягнення щастя. Це не річ. Те, чого ми хочемо, а потім отримуємо, приносить короткочасну радість. А щастя — це не емоція, це стан.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.