До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як вибрати техніку для заміського будинку

Пандемія спровокувала хвилю посиленого інтересу до заміських будинків — і надихнула багатьох переїхати за місто. Але змінивши компактну квартиру на просторий будинок, людина часто стикається з мільйоном запитань. Яка додаткова техніка потрібна? Як вибрати холодильник і варильну поверхню? На ці та інші запитання відповідаємо разом із магазином преміальної техніки MIRS HOME.

Тренди

Пандемія повернула моду на життя за містом. У 2020 році попит на приватні будинки зріс удвічі, а їх вартість — на 39% (дані найбільшої у світі консалтингової агенції з нерухомості Knight Frank), і ця тенденція зберігається досі. Люди переїжджають за місто не лише в пошуках усамітнення і свіжого повітря, а й щоб устигати не лише працювати, а й просто жити — виходити на ранкову пробіжку, вигулювати ввечері собаку або влаштовувати імпровізовані барбекю з друзями у вихідні. Серед головних трендів заміського житла — відкрите планування, одноповерхові будинки в скандинавському стилі, мінімалізм в екстер'єрі й інтер'єрі, відкриті тераси, сади. Ще один цікавий тренд — професійна кухонна техніка, завдяки якій красиві домашні вечері багатьом замінюють вечері в ресторанах.

Реклама
Чи правда, що для заміського будинку потрібно більше техніки?

"Для приватного будинку точно потрібно більше техніки", — говорить керівник MIRS HOME Олексій Віценко. — Жити за містом означає віддалитися від цивілізаці, тож чим краще ми обладнаємо будинок, тим рідше виникатиме потреба кудись виїжджати". Якщо ми матимемо в будинку функціональний холодильник, тим самим мінімізуємо зайві поїздки в крамницю по свіжу зелень, бо, до прикладу, система BioFresh в холодильниках Liebherr дозволяє зберігати зелень кілька тижнів. Якщо ми обладнаємо будинок сучасною пральною технікою, рідше їздитимемо в хімчистку. Якщо придбаємо якісний відпарювач Steam One, щоб можна було прасувати штори й інший домашній текстиль, знову ж таки, рідше знадобиться здавати їх у хімчистку. А вільний час куди приємніше витратити на відпочинок на свіжому повітрі та на спільне дозвілля з родиною.

Вертикальний відпарювач SteamOne PRO2000
З чого розпочати облаштування кухні

Максимальна функціональність і потужність — головне, що варто враховувати, вибораючи техніку для кухні. Велике значення має вибір витяжки, позаяк в заміському будинку зазвичай готують їжі більше, ніж у квартирі. Якісні витяжки можна придбати у швейцарського бренду Falmec — лідера на ринку стильних і функціональних витяжок.

Витяжка стельова Falmec Alba

Облаштування кухні фахівці радять почати з вибору холодильника — тому що, якщо ви мешкаєте у заміському будинку, радше за все, маєте велику родину. Популярний сьогодні формат полягає у поєднанні двох позицій: стильні холодильники ставлять безпосередньо у кухню, а у підсобне приміщення — більш робочі та функціональні предмети для зберігання запасів. "У заміському будинку завжди зберігається більше продуктів, тому вибору холодильника варто приділити більшу увагу. Один зі світових лідерів — Leibherr, який з 1954 року виробляє холодильники, що вважаються сьогодні найнадійнішими у світі. Компанія Liebherr — автори унікальної технології зберігання. Принцип роботи технології BioFresh дуже простий: поєднання доволі низької температури (близько 0°C) й оптимального рівня вологості — саме це допомагає продуктам зберігати вітаміни, аромат і апетитний вигляд довше, ніж у звичайних холодильниках (без функції BioFresh). Навіть якщо ви приїжджаєте лише на вихідні — це допоможе зберегти свіжість овочів і зелені на весь вікенд.

Вбудований холодильник Liebherr Monolith

Олексій Віценко радить також звернути увагу на тостери, машини для нарізання сиру та шинки для сендвічів — словом, усе, що знадобиться для приготування сніданку, без додаткового відвідання крамниці.

Техніка для приготування їжі

Тим, хто зараз переймається вибором підходящої духовки, варильної поверхні й витяжки для своєї кухні в заміському будинку, рекомендуємо звернути увагу на техніку італійського бренду Fulgor Milano. Стримана і стильна лінійка Sofia з нержавіючої сталі впишеться практично в будь-який інтер'єр і сподобається найвибагливішим шеф-кухарям – у модельному ряду представлені всі функції професійного обладнання, так що після вечері ваші гості напевно скажуть: "Це смачніше, ніж у ресторані".

Варильний комплекс Fulgor Milano Sofia Professional

Ще один бонус Fulgor Milano в тому, що бренд представляє дійсно великі кухонні комплекси. Такий комплекс включає варильну поверхню з 6 конфорками, гриль і дві духові шафи — для людини, яка любить готувати, це найліпший варіант. Жодних обмежень, окрім вашої фантазії. Також зверніть увагу на модель варильної поверхні Sofia 90, яка має гриль. Це ідеально для кухні-студії з виходом на терасу: така варильна поверхня дозволяє нам улітку насолоджуватися барбекю, овочами і м'ясом просто на свіжому повітрі.

Варильний комплекс Fulgor Milano Sofia Professional

Ті, хто вибирає для себе класичну техніку з нержавіючої сталі, напевно, оцінять продукцію ще одного італійського бренду — Barazza. У колекціях цього бренду представлено безліч варіацій мийок та витяжок, що допоможе реалізувати найоригінальніші ідеї для дизайну кухні. До слова, у Fulgor Milano і Barazza є лінійки PROFESSIONAL OUTDOOR KITCHEN, спеціально адаптовані для використання на вулиці та терасах, в зоні барбекю.

Варильні поверхні Barazza Thalas (Outdoor Collection)

Приготувати можна страву будь-якої складності, від стейку до тофу з грибами, і це буде дуже ефектно. До речі, найкрасивіша варильна поверхня у Barazza має красиву назву Thalas, і натхненна вона грецькою культурою. Ці варильні поверхні стійкі до солоного морського повітря, їх можна розташувати де завгодно, щоб ви могли випробувати свої кулінарні здібності.

Варильні поверхні Barazza Thalas (Outdoor Collection)
Винна шафа

Один із головних елементів у заміському будинку — це винна шафа. Якщо ви поки що не готові купувати повноцінний винний холодильник, то можна вибрати його компактний варіант, який розміститься під стільницею. У винних шафах Liebherr є можливість налаштовувати правильну температуру і вологість повітря, тому вони цілком можуть замінити справжній домашній льох. Якщо ви колекціонуєте вино, то у винних шафах можна вибрати потрібні умови для тривалого зберігання будь-якого сорту вина — або просто охолодити напій до бажаної температури перед приходом гостей і його подачею на стіл.

Вбудована винна шафа Liebherr UWKes1752

Якщо правильно облаштувати заміський будинок, то цілком можна влаштовувати вечері, які нагадуватимуть кадри з романтичного кіно. Уявіть: ви готуєте вечерю — можливо, апетитний стейк на тепані або овочі в азійському соусі в пательні-вок, — дістаєте з винної шафи охолоджене вино і виходите на залиту сонцем терасу до своїх друзів.

Підібрати стильну та якісну техніку для дому можна у шоурумі MIRS HOME

Київ, вул. Антоновича, 44

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.