До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сезон пікніків: корисні і нескладні ідеї

Коли час для їжі на вулиці настав, збираємо найкращий пікніковий кошик. Кілька закусок з овочів, фруктів, м'яса або сирів, вода, лимонад, а може бути пляшка смачного вина. Навіть якщо пікнік прагне перетворитися у вечерю, готувати, маринувати, заготовлювати не обов'язково. Що покласти з собою, щоб просто насолоджуватися, – в декількох ідеях без рецептів, але з шопінг-листом, знає консультант з харчування і кулінарний журналіст, Анастасія Голобородько.

Снеки

Помідори чері і овочі паличками – нарізати стіками можна моркву, солодкий перець всіх кольорів, навпіл нарізати редиску, дайкон або редьку, огірок і селеру. Овочі – друзі, і вони повинні бути в кожному прийомі їжі. Як у дорослих, так і у дітей. Малюків різнобарвна тарілка з овочами на вибір, яка завжди стоїть на столі, з часом припинить дивувати і стане звичкою. Для вас – доповнити овочі улюбленими соусами і діпами. Для зручності можна зробити самостійно або купити готові гуакамоле з авокадо, хумус, а ще краще тхіну. Кунжутна паста з горіховим смаком буде ще витонченішою на смак, а якщо її заправити соком лимона, меленим кумином і чилі, вона стане фаворитом пікніка.

Реклама

Два види оливок. Найбільші, зелені, ще частково свіжі, і чорні в'ялені. Баночка маринованих артишоків на грилі або овочі. Овочеві крекери. Овочеві, оскільки вони бездоганні. Висушені з грибами або, навпаки, насіння, з морквою, буряком, з водоростями, з кунжутом, з гарбузом і з прянощами. Хлібу на столі дістанеться інше, почесне місце, а похрумтіти краще з користю. Не смаженими у фритюрі чипсами і не будь-якими сухими хлібцями. Вибір овочевих крекерів величезний, вдайтеся до різноманітності.

Хліб

Великий хрусткий багет або буханка чорного хліба на заквасці. Або датський чорний, житній з насінням і сухофруктами. Найгірше, що можна зробити з хлібом, – купити його "щоб був" або схопити з будь-якої полки з думкою "а, і хліб!". Хліб – це теж блюдо, з настроєм і характером. Свіжоспечений, з найкращих інгредієнтів, як доповнення до набору закусок. А якщо захопити з набором посудину невелику піалу і грецьку оливкову або трюфельну олії, можна вмочувати в неї хліб, у найкращих італійських традиціях.

М'ясо і риба

З м'яса та риби вибрати варто ті варіанти, на підготовку до вживання яких потрібно найменше часу. Це може бути вже нарізаний хамон або салямі з чорним перцем, маринований лосось гравлакс або баночка ікри.

Сири

Орієнтуємось на правила класичної сирної тарілки. Сири подають 3, 5 або 7 видів. Я опишу велику сирну тарілку, а вибір за вами. 1) М'який домашній сир з козячого або коров'ячого молока, щось на зразок шеврета або фети; 2) витриманий козячий сир, це може бути м'який як-от сель-сюр-шера з уже потемнілою, ароматною скоринкою або м'якого козячого сиру з скоринкою в попелі; 3) м'який сир з коров'ячого молока, класика – камамбер або брі; 4) напівм'який сир з коров'ячого молока, на вибір: таледжо, реблошон, мюнстер, епуас, навіть витриманий роками брі з уже помаранчевою скоринкою; 5) блакитний сир. Три світові лідери: рокфор з овечого молока, горгонзола і стилтон з коров'ячого молока; 6) твердий сир. Сири з найширшим вибором і смаком. Вибирайте швейцарський Емменталь, англійський чеддер, а може італійський пармезан з крупинками або вершковий едам; 7) сир з додатковим смаком – з ягодами, з трюфелем, з пажитником, з травами, з журавлиною.

Горіхи

Мигдаль, фундук, волоські і кеш'ю. Сухофрукти. Фініки, курага, журавлина, краще без цукрового сиропу. Свіжі кислуваті і соковиті фрукти: яблука, груші, виноград, інжир, тут дивимося по сезону. Один джем і один мед. Такий набір доповнить сирну тарілку.

Ягоди

Коли є сезонні – брати потрібно всі. Полуницю, малину, вишню і черешню, лохину і чорницю, шовковицю і смородину, суницю і брусницю. Поки не сезон, можна обмежитися ягодами, які привозять цілий рік – декількома коробочками полуниці і лохини.

Хороше доповнення до всього – зелень, яку їдять просто так, руками. Заздалегідь помити базилік всіх кольорів і м'яту, руколу і естрагон, шпинат і кінзу. Додати трохи солодкого: макаронс, шоколад або марципани – і готово. До пляшки вина не забудьте взяти келихи. Забудьте про одноразові стакани. Келихи можна загорнути в полотняні серветки, якщо вони скляні або підібрати винні келихи з пластика. Все просто. І вирушити на пікнік можна вже сьогодні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.