До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Подорож до Абу-Дабі: де жити і що дивитися

Редакторка відділу культури Vogue UA Дар’я Слободяник провела кілька днів у готелі Rixos Premium Saadiyat Island в Абу-Дабі — і вважає це місце ідеальним способом втекти від вогкої київської зими. Наприклад, на новорічні канікули.

Я була в ОАЕ кілька разів: насолоджувалася шопінгом у Дубаї, купалася в Індійському океані разом з черепахами в найпівденнішому Еміраті — Фуджейрі, бачила скелясті гори Хаджар, де якраз можна знімати голлівудські фільми, але саме ця подорож виявилася ідеальною. Ми провели чотири дні в Rixos Premium Saadiyat Island на мальовничому острові Саадіят — це природний острів в Абу-Дабі, який має статус заповідника. Тут чистий пісок і лазурове море, де мешкають дельфіни й рідкісні черепахи біса. У готелі нам розповіли, що на острові активна програма зі збереження черепах — вони гніздяться тут щороку. Побачити черепах і дельфінів можна на світанку — та навіть якщо зустріти представників місцевої фауни не пощастить, захід сонця на березі Персидської затоки з лишком окупить це.

Реклама

Rixos Premium Saadiyat Island відкрився три роки тому — це перший в ОАЕ готель, що працює за системою "все враховано". Його перша перевага — розміщення: дорога з аеропорту триває пів години, водночас ти живеш на острові, на віддалі від галасу й метушні, і це дарує відчуття повного ескапізму, яке оцінить кожен, хто працює в божевільному графіку й не розлучається з телефоном.

Поки я мешкала в готелі, мене весь час огортало відчуття, ніби я принцеса в палаці, ну або щонайменше героїня східної казки. Виявилося, це не моя надчутливість, а тонко продумана концепція готелю — архітектура Rixos Premium Saadiyat Island натхнена палацами часів Османської імперії. Мозаїка й мармур, позолота, масивні кришталеві люстри, безліч дзеркал — велика кількість усієї цієї щедрої східної краси в перші години викликає легке запаморочення, але до хорошого швидко звикаєш.

Розробляючи концепцію готелю, керівник мережі Rixos Феттах Тамінджі відрядив архітекторів до Марокко — за натхненням. У підсумку Rixos Premium Saadiyat Island вийшов яскравим, як скарбничка з коштовностями — яким і має бути казковий палац на березі моря. Кожен номер у готелі (їх 228 — ні багато ні мало, є відчуття приватності, і водночас увечері легко влаштувати small-talk з гостями за сусіднім столиком у ресторані) оформлений у різних кольорах. Мені дістався номер делюкс із панорамою на море, декорований у відтінках синього: мармурова підлога, розкішна стіна, викладена яскраво-синьою мозаїкою, велика білосніжна ванна з краєвидом на море. Якщо виберете преміумномер, то матимете доступ до власного басейну — вдень тут можна купатися, а вечорами влаштовувати камерні вечірки біля басейну.

Rixos Premium Saadiyat Island став першим курортним готелем в Абу-Дабі, що працює за концепцією "All Inclusive — All Exclusive". Кожен гість отримує необмежений доступ до всіх послуг готелю. Хвильовий басейн, аквапарк і басейн для дітей, дитячий клуб Rixy Kids Club, фітнес-центр і розташований у зеленому саду Anjana Spa, один з найкращих спа в Еміратах (з єдиною в еміраті сніговою кімнатою), сім ресторанів і кілька барів — тут є все, щоб не залишати свого "палацу" (хоча й за межами готелю — прекрасно).

Що стосується їжі, то тут така різноманітність, що потрібен невеликий гід. Автентичні страви турецької кухні подають у головному ресторані готелю, Turquoise, який працює впродовж усього дня — я особливо вподобала хумус, бабагануш і локальні закуски, назв яких не змогла запам’ятати; морепродукти — у ресторані Mermaid; італійську класику — у L'Olivo, а в японському ресторані Aja шеф подасть суші й тепаньякі, до того ж приготує все безпосередньо у вас перед очима, влаштувавши захопливе кулінарне шоу. У лобі-барі можна випити келих ігристого перед вечерею та зробити гарні фото, коли весь палац засяє вогнями.

Море тут, як на Мальдівах, — лазурове, тепле, яскраве, а пляж оголошений об’єктом спадщини ЮНЕСКО — широкий, білосніжний. Фото, зроблені на айфон, не передають його краси — і якоїсь миті розумієш, що на це море краще дивитися не через камеру.

Цього сезону готель став ще комфортнішим — у листопаді тут презентували нову концепцію відпочинку Club Privé by Rixos Saadiyat Island. По суті, це окремий готель у готелі — 12 вілл, розташованих на березі затоки, в яких творці втілили своє ідеальне уявлення про розкіш і приватний відпочинок. Якщо ви їдете на відпочинок усією родиною — з дітьми, нянями й бабусями, водночас віддаєте перевагу всамітненню, що стало особливо актуальним під час пандемії, то одна з вілл Club Privé — ідеальний вибір для вас.

"Ексклюзивний сервіс у стилі Club Privé by Rixos починається з VIP-зустрічі в аеропорту, — розповідає Алі Озбай, віцепрезидент з питань маркетингу та комунікацій Rixos Hotels в ОАЕ. — Реєстрація гостей відбувається безпосередньо на віллах. Гості отримують у розпорядження особистого дворецького та консьєрж-службу 24/7". Одягнувши гарну сукню до підлоги, можна вирушити на вечерю до Club House — ексклюзивного ресторану, який відкрили спеціально для гостей вілл. У нашу першу вечерю нам подали прекрасного тунця — рекомендую. Ті ж, кому приємніше снідати, обідати й вечеряти приватно на власній терасі біля моря, можуть вдатися до послуг особистого кухаря. Всього Club Privé by Rixos Saadiyat Island — дванадцять вілл: вісім Executive Villas з трьома спальнями й чотири вілли Superior із чотирма спальнями.

Зручне розташування готелю дає змогу дістатися до головних визначних пам’яток. В Абу-Дабі є щонайменше два місця, які треба побачити неодмінно, — це Лувр, розміщений за 10 хвилин їзди від готелю, і мечеть Шейха Заїда. Лувр, що відкрився у 2019 році, вражає не тільки колекцією — тут і да Вінчі, Ван Гог, Моне, — а й чарівною архітектурою авторства Жана Нувеля.

Що стосується мечеті шейха Заїда, то дорога з Rixos забере приблизно хвилин 40, але вона того варта. Будівництво мечеті тривало понад 10 років, її бюджет — пів мільярда доларів, які пішли на розкішні оздоблення: величезний килим, люстри з кристалами Саровскі, білосніжний македонський мармур і мозаїку. Мечеть прекрасна і нереальна — як міраж.

На огляд Лувру й мечеті піде щонайменше пів дня, а то й увесь день, але до 17:00 краще повернутися в готель, щоб зустріти захід сонця в барі на даху. Призахідне сонце підсвічує ажурну архітектуру готелю; світло від нього м’яке (ідеально для фото), повітря тепле, але не таке спекотне, як удень, коктейлі прекрасні — словом, усе вкотре нагадує, що ми перебуваємо в казці.

До речі, зовсім скоро курорт стане "героєм" роману: болгарський письменник Ніколас Димитров, який прилетів на відкриття Club Prive by Rixos Saadiyat Island, планує написати про нього у своїй новій книзі — третій частині бестселера "Дилер реальності". Серед перших гостей клубного готелю можна було побачити Катерину Осадчу, Юлію Саніну, Ксенію Мішину, Славу Камінську, Ольгу Альонову.

<b>Абу-Даби</b>

Фото: пресслужба Rixos Premium Saadiyat Island і Вероніка Монакова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.