До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Професія журналіста: жінки, які вас надихнуть

"Моя єдина перевага в ролі репортера полягає в тому, що я настільки фізично маленька, настільки незворушно налаштована, і настільки невротично мовчазна, що люди схильні забувати, що моя присутність суперечить їх найкращим інтересам. Так було завжди. І ще потрібно пам'ятати: письменники завжди продають когось", – такими Джоан Дідіон бачила свої професійні козирі. Ця американська письменниця і журналістка досліджувала розпад моральності і культурний хаос в Америці, була редактором Vogue та іконою стилю 80-х. На честь свята співробітників засобів масової інформації Vogue UA згадує її та інших надихаючих і значущих журналісток з унікальним стилем письма і життя.

Неллі Блай

<b>nelly42</b>

Реклама

Неллі розпочала свою кар'єру 1855 року в одній з газет Піттсбурга. Її цікавило важке становище жінок в суспільстві та інші соціальні теми. Але в той час вважали, що жінки можуть писати лише про світське життя або домашній затишок, тому Неллі Блай вирушила до Мексики, де документувала тамтешню бідноту життя. Потім вона відправилася в жіночу божевільню на острові Блеквелл, звідки розповідала про жорстоке поводження з пацієнтами. Після – здійснила навколосвітню подорож, під час якої змогла взяти інтерв'ю у Жюля Верна. Її вважають однією з перших видатних жінок-журналісток в США.

Марта Геллгорн

<b>martha42</b>

Марта Геллгорн більш відома шикорому колу людей. Про її відносини з письменником Ернестом Гемінгуем 2012 року вийшов фільм "Гемінгуей і Геллгорн". Вона справила великий вплив на розвиток американського суспільства в XX столітті, а в її честь випустили поштові марки.

Джоан Дідіон

<b>Joan42</b>

2017 року компанія Netflix випустила фільм "Joan Didion: The Center Will Not Hold". У документальній стрічці йдеться про життя легендарної Джоан Дідіон. Вона написала важливі для американського суспільства 80-х есе і журналістські роботи, в її квартирі проводили час такі зірки як Дженіс Джоплін, а 2012 року провокатор Юрген Теллер зняв Джоан в рекламній кампанії французького бренду Céline.

Ада Луїза Хакстебл

<b>ada42</b>

Ада Луїза Хакстебл була головним архітектурним оглядачем New York Times. До її смаку і думки прислухалася вся еліта Нью-Йорка, адже вона отримала Пулітцерівську премію. Думка Ади про те, що архітектура здатна зробити життя кращим, вплинула на побут і зовнішній вигляд цілого міста.

Діана Вріланд

<b>diane42</b>

Легендою модної журналістики вважається Діана Вріланд. Свою кар'єру вона починала з дотепних і дошкульних заміток про моду під назвою Why do not you...? "Чому б вам не перешити свою сукню в піжаму?" – писала вона. Ця колонка в одному з глянцевих видань була початком її шляху до слави і статусу найвпливовішої жінки світу моди.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.