До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перша леді України Олена Зеленська виступила перед Конгресом США

Перша леді Олена Зеленська виступила перед Конгресом США в межах її візиту до Сполучених Штатів Америки. Це був перший виступ дружини президента іншої країни в американському конгресі в історії США. 20 липня Зеленська звернулася до конгресменів від імені українських матерів і дітей та всіх громадян, які загинули чи постраждали від російської агресії, і попросила більше зброї для України. "Я зараз прошу річ, яку б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброю! Зброю не для того, щоб нести війну на чужу землю, а щоб захистити свій дім і право прокидатися в ньому живими. Я прошу у вас системи протиповітряної оборони, щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках. Щоб вони не руйнували дитячі кімнати й цілі сім’ї", – сказала Олена Зеленська.

Олена Зеленська

Під час виступу перша леді показала відео з чотирирічною Лізою, яка загинула через ракетний удар по Вінниці, кадри інших молодих людей, яких росіяни вбили в місті Кременчук, фото журналістки Віри Гирич, що загинула в Києві, коли ракета влучила в будинок. "Ми хочемо, щоб кожен батько й кожна мати могли сказати своїй дитині: засинай спокійно — більше не буде повітряних тривог, ракетних ударів. Хіба це завелике бажання?" — сказала Зеленська. Перша леді виголосила свою промову українською мовою. По завершенні виступу члени Конгресу аплодували їй стоячи.

Реклама
Олена Зеленська

Олена Зеленська й Ненсі Пелосі

Для свого виступу Зеленська вибрала брючний костюм українського бренду A.M.G з патріотичною символікою. "Створюючи цей костюм мені хотілося наповнити його якомога більшою кількістю символів та посилань. Витриманий чорний жакет, який підкреслив силу, елегантний білий жилет, який нагадав про тендітність та етнічна вишивка. Вишивка на жилеті – це фрагмент орнаменту традиційної сорочки Східної України, регіону, який зараз знаходиться в епіцентрі військових дій", – каже засновниця бренду Олена Беттяр.

Олена Зеленська в костюмі A.M.G
Олена Зеленська в костюмі A.M.G
Олена Зеленська в костюмі A.M.G

Олена Зеленська в костюмі A.M.G

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається вагомих результатів від зустрічей своєї дружини у Вашингтоні. Він сказав, що її звернення до членів Конгресу буде важливим. Окрім зустрічі з президентом США Джо Байденом та першою леді Джилл Байден у Білому домі, Олена Зеленська також відвідала Державний департамент та зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Олена Зеленська
Ненсі Пелосі й Олена Зеленська
Олена Зеленська

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.