До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перша леді України Олена Зеленська на обкладинці журналу Time

У квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський потрапив на обкладинку Time, а тепер відомий американський журнал присвятив матеріал його дружині, першій леді України Олені Зеленській. Стаття має назву "Her private war" ("Її особиста війна"). "Перша леді України Олена Зеленська розповіла про особистий досвід у воєнний час, а також про її роботу, присвячену подоланню негативного впливу війни на психічне здоров’я", — ідеться в анонсі матеріалу.

"У ніч перед вторгненням Зеленська записала підготувати валізу для своєї родини. Але вона так і не зробила цього. Не зробив і її чоловік Володимир Зеленський. Президент України бачив звіти розвідки — супутникові зображення, перехоплений телефонний і радіозв’язок — які вказували на те, що росіяни були готові атакувати. Але він не вірив, що вони підуть на це, і не закликав дружину готуватися про всяк випадок. Коли вони лягали спати 23 лютого, каже Зеленська, вона не уявляла, що це востаннє вони спатимуть пліч-о-пліч упродовж місяців", — ідеться в статті.

Реклама
Олена Зеленська

У розмові з виданням перша леді говорила про те, які руйнівні наслідки може мати війна для психічного здоров’я мільйонів українців, а ще про те, чому люди нерідко не наважуються звертатися по допомогу, вважаючи це ознакою слабкості. "Це може мати величезні наслідки для країни, — сказала Зеленська TIME в інтерв’ю в президентській резиденції 20 червня, — якщо ми закінчимо посттравматичним стресом, який залишиться без лікування після війни". Також вона додала, що психотерапія в українців асоціюється з державними притулками — місцями, призначеними для ізоляції хворих від суспільства. Зеленська зазначила, що велика частина цієї стигми має коріння в Радянському Союзі, де покоління українців вчилися давати раду власним травмам, приховуючи їх. Нагадаємо, в червні Олена стала головною героїнею нового випуску впливової британської газети The Guardian і розповіла про те, як переживають війну їхні з Володимиром діти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.