До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Лілі до Лотті: всі імена і милі прізвиська королівської сім'ї

Як називають одне одного члени королівської родини? Ось усі милі прізвиська, які вони використовують поміж собою.

Народження маленької Лілібет "Лілі" Діани Маунтбеттен-Віндзор відкрило світові кілька милих прізвиськ королівської сім'ї. Одне з них походить від імені другої дитини Гаррі і Меган, чиє ім'я є "прізвиськом" королеви Єлизавети II, яку ніжно називають "Лілібет".

Реклама
Але які прізвиська мають інші члени сім'ї?

Почнемо з того, що в однієї тільки королеви їх кілька. Її Величність, крім Лілібет, називав "Капустою" принц Філіп, який, вірогідно, мав на увазі лагідний вислів Mon Petit Chou ("моя маленька капустинка") з французької, яку принц опанував у часи дитинства, проведеного в Сен-Клу. Для маленького Джорджа, коли йому було два з половиною роки, королева була просто "Ган Ганом" (з англійської Gan Gan), тоді як для Вільяма, коли він був у віці свого сина, Єлизавета перетворилася на "Гері" (зменшувальне від англійського granny — бабуся).

Photo: © Steve Parsons / Avalon / IPA

Карло і Камілла завжди називали одне одного прізвиськами, запозиченими з англійського ситкому "Фред і Гледіс" (і ці два прізвиська стали головними героями однієї із перших криз у стосунках принца Чарльза і принцеси Діани). Вільям називає Кейт "Поппет", тоді як Діана називала дворічного Вільяма "Вомбатом" — прізвиськом, причини якого він не знає досі.

Брата Гаррі, як з'ясувалося під час інтерв'ю з Джеймсом Корденом, Меган називає лагідним "Хаз" (від англійського Haz — husband), хоча його друзі завжди називали його "Спайком". А що з Меган? Хоча невідомо, яке прізвисько для неї вибрав чоловік, з'ясувалося, що Вільям називає її "Вольфрам" (так, як метал).

Photo: © Doug Peters / IPA

"Бібі" — так Євгенія звертається до своєї сестри Беатріс, а Майк Тіндалл називає свою дружину Зару "Зої". Навіть у королівських немовлят є прізвиська: маленького Арчі Маунтбеттена мама Меган називає "Арч", а принца Джорджа — "P.G.". Але найкрасивішим з усіх, як нам здається, є прізвисько Шарлотти — просто маленька Лотті. Звучить так по-британськи, чи не так?

Текст: Francesca Mill

За матеріалами vogue.it

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.