До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Уроки астрології: чого ще нам очікувати від 2021 року

На думку астрологів, новий рік — це початок чогось важливого, і це хороші новини. Ось усе, що потрібно знати про 2021 рік, включно з особливими датами, передбаченими експертами.

Photo: Getty Images

Якби ми склали перелік плюсів і мінусів цього року, то мінусів виявилося б більше. Чесно кажучи, де б ви не перебували, 2020 рік, імовірно, був важким часом для вас і всіх, хто вам небайдужий. Але є хороші новини: згідно з астрологічними прогнозами, перспективи на 2021 рік значно райдужніші.

Реклама

Фактично експерти пророкують, що нас очікує зцілення, виправлення і прогрес. "З астрологічної точки зору 2020 рік був безпрецедентним, — говорить Алізе Келлі, астролог з Нью-Йорка і ведуча подкасту Stars Like Us. — Упродовж року кілька великих планет формували рідкісні вирівнювання, що не спостерігалися роками". Йдеться про славнозвісне з'єднання Сатурна і Плутона, яке востаннє спостерігали в 1982 році, коли мільйон людей в Нью-Йорку вийшли на протест проти поширення ядерної зброї.

"Достатньо сказати, що астрологія 2021 року є прямою реакцією на катастрофічні зміни, що відбулися в 2020 році, — додає Келлі. — І хоча буде багато важливих транзитів, за якими варто спостерігати, а саме вибудовування зв'язку між Юпітером, Сатурном і Ураном, — це набагато "нормальніший" рік, ніж той, який ми пережили".

Які зміни прогнозують астрологи в 2021 році?

2020-й рік перевернув наше життя з ніг на голову, а 2021-й обіцяє бути таким же насиченим, але, що набагато важливіше, позитивнішим. Якщо в цьому році наш звичний спосіб життя був порушений, то наступний рік запропонує нам технологічні досягнення і оздоровлення. "21 грудня 2020 року Юпітер і Сатурн зустрінуться у Водолії і залишатимуться в цьому знаку переважну частину року. Водолій — це знак, пов'язаний з різкими змінами, формуванням спільнот, боротьбою за важливі для вас речі і технологічними досягненнями", — пояснює астролог Еліс Белл, додаючи, що наш новий цифровий спосіб життя природним чином збережеться і в наступному році.

Є і хороші новини, пов'язані з колективною творчістю. "Юпітер і Сатурн будуть у квадраті з Ураном в Тельці, а це означає, що вам слід очікувати чимало творчих інновацій у всіх галузях і адаптацію до ведення бізнесу переважно в Інтернеті", — додає Белл. "Ми також мигцем побачили квадрат Сатурна і Урана навесні і на початку літа 2020 року з протестами за рівність, тому подібні події, ймовірно, відбуватимуться знову".

За словами Келлі, ця активність між Юпітером і Сатурном є початком чогось важливого. "Ці два небесних тіла вирівнюються кожних 20 років, але що робить це майбутнє "велике з'єднання" особливим, так це те, що воно знаменує початок нового 200-річного циклу, — пояснює вона. — З початку 1800-х років Юпітер і Сатурн з'єднуються в земних знаках, у вогні і воді, відповідно. Фактично, минуло близько 800 років з часу останньої "ери повітря", тому ми будемо спостерігати серйозні зрушення масштабного рівня. Нам слід вдумливо і цілеспрямовано ставитися до того, як ми живемо, працюємо і, що, можливо, найважливіше, як ми співпрацюємо".

Чи побачимо ми позитивні зміни в політиці?

Цей рік був монополізований політикою, і в 2021 році в цьому напрямку мало що зміниться. "Буде бажання діяти по-іншому і мати нових лідерів і, можливо, мати повністю новий стиль лідерства, — прогнозує Белл. — Зміни, пов'язані з усім цим, швидше за все, стануть помітними на початку 2021 року, а саме в січні і лютому. Коли Марс зустрічається з Ураном в Тельці, і вони обидва створюють квадрат з Юпітером і Сатурном у Водолії. Таке узгодження стане величезним поштовхом до змін у всіх сферах життя, тому напруга в цей період може досягти апогею".

Келлі також має пораду стосовно того, що саме нашим лідерам слід робити наступного року. "На макрорівні урядам необхідно буде об'єднатися, щоб визначити спільні цінності, особливо щодо таких тем, як клімат, сільське господарство, валюта і охорона здоров'я громадян", — каже вона. "З астрологічної точки зору стане ясно, що у нас є колективна відповідальність, що наші дії мають наслідки, і з огляду на те, що ми всі жителі цієї планети, ми повинні працювати разом, щоб створити краще завтра".

Коли в 2021 році відбудеться ретроградний Меркурій?

Ретроградний рух Меркурія має погану репутацію. Занадто часто його звинувачують у всьому, від втрати ключів до запізнення на рейс, що може бути пов'язано з тим, як часто ретроградний Меркурій відбувається (тричі або чотири рази на рік). Це робить його мішенню для наших розчарувань.

Це саме той момент, щоб згадати, що ретроградний рух — це нормальний рух планети, про що Келлі прагне нам нагадати: "Усі планети ретроградні. Ретроградність Меркурія відбувається найчастіше, тому вона відоміша за інші. Меркурій — планета комунікації, тому коли він рухається в зворотному напрямку, це може призвести до нерозуміння, перебоїв і збоїв у роботі. Наслідки від цього нетривалі, вони не зруйнують ваше життя, але вони дратують".

Що радить експертка всім, хто боїться слів "ретроградний Меркурій"? "Я закликаю людей змінити свою точку зору. Спробуйте зосередитися на роздумах, повторенні і запам'ятовуванні, за допомогою ведення щоденника, медитації або перегляду старих світлин. Що б ви не робили, не повертайтеся до минулого — те, що ви згадуєте і озираєтеся назад, не означає, що вам слід бути регресивними".

Як зазначає Белл, ретроградний Меркурій пропонує корисний період споглядання, "коли життя сповільнюється і спонукає вас повернутися до минулих проєктів, роботи, стосунків. Це не найкращий час, щоб рухатися вперед з новими планами, але коли ретроградний Меркурій перейде в повітряні знаки Близнюків, Терезів і Водолія, ви зможете оцінити свої взаємини, з'ясувати, як краще спілкуватися з людьми і, можливо, позбудетеся деяких шкідливих звичок у стосунках. Будьте готові обговорити свої проблеми і розчарування з ким-небудь".

Ось дати ретроградного Меркурія в 2021 році: з 30 січня по 21 лютого у Водолії; з 29 травня по 11 червня в Близнюках; з 27 вересня по 23 жовтня в Терезах.

Що означає ретроградна Венера?

Венера обертається навколо Сонця повільніше, ніж Меркурій, а це означає, що вона ретроградна тільки раз на півтора року. У 2021 році це буде в кінці року в Козерозі (з 19 по 29 грудня). На що це вплине? На зміни у взаєминах, включаючи близьку дружбу. "Ви можете відчути дисбаланс у стосунках або навіть на зв'язок вийде ваш колишній партнер", — пояснює Белл.

За словами Келлі, ретроградна Венера в 2021 році може наблизитися до закриття. "Це коли Венера перетворюється з вечірньої зорі, висхідної після сонця, на ранкову зірку, що сходить перед сонцем. Перша половина ретроградної Венери часто відзначається закриттям, особливо щодо венеріанських тем — таких, як любов, краса і гроші, тоді як друга половина визначається новими починаннями". Хочете пораду? "Уникайте серйозних зобов'язань під час ретроградної Венери, тому що ваше бачення може бути спотвореним у цей енергетично заряджений час".

Текст: Suzanne Scott

За матеріалами vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.