До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

NFT українського прапора продано за 6,75 млн доларів

NFT українського прапора придбав пул донорів за 2250 ETH (6,75 млн доларів). Як повідомляє CNN, прапор продано з аукціону громадській організації Ukraine DAO, співзасновницею якої 24 лютого була учасниця російської групи активістів та феміністичної панк-групи Pussy Riot. Вторговані кошти передадуть до фонду "Повернись живим", який роздасть їжу, медикаменти та забезпечить інші потреби українських військових і цивільного населення. Пожертви все ще приймаються.

Вторгнення Росії в Україну стало "першою у світі криптовійною", як це влучно назвали Washington Post. Збір коштів відбувся лише за кілька днів після того, як український уряд оголосив через Twitter, що тепер приймає пожертви в криптовалюті. Віцепрем’єр-міністр і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров також закликав до онлайнових пожертв, а також блокування російських користувачів на криптовалютній біржі. Наразі країна вже зібрала близько $40 млн як криптовалютні пожертви, з них у вигляді NFT — понад $7 млн. Така активна підтримка криптоактивістів — лише частина загальносвітового тренду. У представників індустрії є свої причини допомагати нашій країні боротися з окупантами. По-перше, Україна є найбільшим європейським і четвертим за величиною у світі користувачем криптовалюти. Так ситуацію оцінює платформа даних блокчейну Chainalysis. По-друге, у криптоіндустрії Росія вже давно закріпила за собою статус терориста.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.