До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 способи бути рухливішим без занять спортом

Немає гіршого відчуття, ніж закостенілість у м’язах, з якою власне тіло ніби стає менш керованим і втомлюється швидше. В умовах карантину, заходи якого тільки підсилюються, все складніше підтримувати м’язи в тонусі, а навіть на короткі домашні тренування іноді складно наскребти достатньо мотивації. Vogue.ua пропонує 3 способи, з якими тіло буде в русі без цілеспрямованих занять спортом.

Photo: PatrickDemarchelierforVogueBritain, January 2016
Працюйте стоячи

Із жахливим спадом такої банальної фізичної активності, як ходьба, ми втратили майже єдине фізичне навантаження, до якого тіло й організм звикли за замовчуванням. Навіть не проходячи у звичайному житті, за лікарською порадою, 10 тисяч кроків у день, ми мали змогу пройти хоча б половину поставленого максимуму, а зараз добре, якщо за тиждень набігла тисяча кроків. Щоб м’язи ніг і спини не розслабилися остаточно, треба проводити якомога більше часу у вертикальному положенні. Робочі зустрічі в Zoom, термінові дзвінки, розмови телефоном з друзями, приготування салату й душ замість ванни — ось невеликий список того, що можна робити стоячи. А ще дивитися серіали, гортати стрічку Instagram і, навіть, читати.

Реклама
Стежте за поставою

Працюєте ви навсидячки чи стоячи — стежте за своєю поставою. Хребет є центральною частиною організму людини, від якого залежить більшість процесів життєдіяльності нашого тіла. Адже не просто так п’ять із семи енергетичних чакр проходять уздовж всього хребта (все-таки до філософії буддизму й аюрведи ми починаємо прислухатися все частіше). Отже, якщо ви стежитимете за своєю поставою, то отримаєте шанс уникнути болю в попереку й головних болів, збільшити рівень енергії, уникнути напруги в плечах і шиї, знизити ризик захворювання суглобів, збільшити місткість легенів, поліпшити кровообіг і нормалізувати травлення. З рівним хребтом навантаження на м’язи розподіляється рівномірно, а відповідно — вони працюють, хоч і виконують свої базові функції.

Як перевірити "рівність" постави? Сидячи, ступні мають стояти на підлозі, а вагу тіла треба рівномірно розподілити на обох стегнах. Спина має бути прямою, ну, окрім як природних вигинів у зоні шиї, грудей і попереку. Плечі мають бути відведені назад, а вуха мають бути над ключицями. У положенні стоячи, ноги злегка зігніть у колінах, щоб не перевантажувати колінних суглобів.

Відмовтеся від технологій

Не лякайтеся. Це варто зробити тільки на час карантину. Такі речі, як посудомийна машина, кухонний комбайн і пилосос полегшують життя, коли ми проводимо вдома всього кілька годин у будні дні. Тепер розумним помічникам доведеться дати відпустку, щоб додати у своє життя трохи руху. Все-таки ліпше спітніти під час вологого прибирання, ніж через напружений момент у черговому епізоді нового серіалу.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.