До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не вішай ярлики: презентація футболок проекту "Я зможу"

Фонд Олени Пінчук і "Всі. Свої" представили колекцію футболок проти гендерних стереотипів "Не вішай ярлики".

Складається колекція з п'яти тематичних моделей. Вони створені в межах конкурсу, в якому взяли участь більше сотні дизайнерів, виробників одягу та інститутів зі всієї України. Мета проекту – спонукати людей позбутися штампів стосовно жінок, не думати упереджено і не ділити світ за гендерною ознакою.

Реклама

У межах презентації відбувся показ футболок, створених переможцем конкурсу, благодійним фондом "Друзі музею" у партнерстві з Одеським художнім музеєм. На принтах колекції зображені жінки з картин експозиції та фондів музею, які супроводжують написи проти об'єктивізації жінок.

"Це не просто проект про стереотипи, які суспільство навішує на жінок. Це проект про те, як стереотипне ставлення наших вчителів, батьків і суспільства впливає на життя. Як ми намагаємося відповідати очікуванням рідних і поспішаємо виходити заміж тому, що вже пора; як ми не віримо в жіночу дружбу і підтримку через те, що хтось сказав, що жіночої дружби не існує; як ми шукаємо багатого чоловіка замість того, щоб шукати цікаву роботу і гідну зарплату, – розповідає Ольга Руднєва, директор Фонду Олени Пінчук. – Вірю в те, що жінки, які одягатимуть такі футболки, зможуть зняти ярлики, які на них навішує суспільство роками, і стати більш незалежними у своєму виборі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.