До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модні кухні: головні тренди вбудованої техніки

Ще кілька років тому, згадуючи про вбудовану техніку для кухні, ми уявляли собі стандартну техніку з нержавійки сталевого відтінку. Але тепер все змінилося: ви можете кастомізувати фасади техніки, ручки й навіть панель приладів як завгодно (уявіть, що ви замовляєте вбрання в улюбленого дизайнера!) — вибрати стильні зістарені фасади, елегантні ручки, які на вигляд як витвір мистецтва, або панель у стилі лофт. Розповідаємо про тренди вбудованої техніки разом з магазином преміальної техніки MIRS HOME.

Вбудована німецька техніка Kuppersbusch
Навіщо взагалі потрібна дизайнерська вбудована техніка

І чому не можна обійтися звичайною технікою, не ускладнюючи собі життя? Тут так само, як з модою — як пошита спеціально для вас сукня дає можливість вам виразити себе і власне бачення моди, так і підібрана особисто для вас, з огляду на колір фасадів кухні, стін і підлоги, кухонна техніка багато розповість про ваш смак. Стриманий і лаконічний дизайн сучасної техніки дає змогу легко адаптувати її під будь-який стиль кухні, починаючи з улюбленої для багатьох неокласики й закінчуючи модними сьогодні стилями Hi-Tech і Loft. Не тільки дизайн панелей або функціонал приладів, а й акценти у фурнітурі (наприклад, ручки) і системі керування дають змогу об’єднати всю техніку в єдиний дизайнерський ансамбль вашої кухні. Ви більше не прив’язані до нудної техніки — сучасна техніка заохочує будь-які ваші ідеї.

Реклама
Італійська техніка Barazza колекція Velvet
Хто першим почав робити дизайнерську техніку для кухні

"На світанку індустріальної революції в Європі, коли єдиним завданням виробництва було задоволення попиту, ніхто особливо не думав про дизайн приладів, акцентуючи всю увагу на функціоналі, — розповідає керівник Mirs Home Олексій Віценко. — І тільки насичення ринку та поява конкуренції змусили виробників звернути увагу на дизайн. Молодий і досвідчений покупець більше не хотів використовувати нудну й негарну техніку".

Французька кухонна техніка De Dietrich, колекція CoalBlack

Наприклад, у Франції, компанія De Dietrich відкриває нову сторінку історії завдяки Амелі де Дітріш. Очоливши динамічну компанію в 1806 році, Амелі визначає головним напрямом у виробництві дизайн продукції. Сьогодні саме De Dietrich роблять наймоднішу вбудовану техніку, за що не раз відзначені дизайнерськими преміями. У 2017 році колекція Fascination здобула премію Red Dot Design Award. Дизайнери бренду розробили дверцята для духовок в абсолютно чорному склі, залізно-сірому або суто білому кольорі. Особливо зверніть увагу на поєднання чорної матової панелі і мідних елементів — це дуже гарно!

Французька кухонна техніка De Dietrich, колекція Pure White

Для тих, хто любить нестандартні рішення і готовий зважитися на модну сьогодні білосніжну кухню, у De Dietrich є лінійка вбудованої техніки у відтінку pure white — елегантна, чиста, легка, яка напевно викличе вау-ефект у всіх, хто її побачить.

Французька кухонна техніка De Dietrich, колекція Absolut Black
Головні тренди

Все залежить від загального дизайну кухні, але основних векторів сьогодні два — можна підібрати техніку в тон до фасадів або на контрасті кольорів, зауважує Олексій Віценко. Особливо елегантний вигляд має поєднання кухні в білих тонах і чорної вбудованої техніки з дзеркальним ефектом. Також актуально сьогодні увиразнити загальний дизайн у дрібницях: коли фурнітура вашої техніки, окремі колірні акценти, аксесуари й дрібна побутова техніка виготовлені в єдиному стилістичному рішенні.

Мінімалізм — ще один популярний сьогодні тренд, що прийшов до нас разом зі скандинавським стилем. Основним запитом від клієнтів є поєднання функціонального й сучасного приладу в елегантному й мінімалістичному дизайні. Найкраще в цій естетиці працює швейцарський бренд V-ZUG.

Духові та парові шафи V-ZUG Excellence Linе
Індивідуальний підхід

Якщо ви хочете зібрати по-справжньому оригінальну техніку на кухні, яка уособить стиль вашого дому, то зверніть увагу на німецький бренд Kuppersbusch. На весь світ Kuppersbusch відомий саме завдяки своєму новаторському дизайну, що оцінили професіонали індустрії — з 2015 року бренд є частиною German Design Council, у його "портфелі" — такі престижні премії, як Red Dot Award, iF design award, Platinum Award for Design Excellence ADEX.

Вбудована німецька техніка Kuppersbusch

Дизайнери бренду розробили концепцію Individual, яка дає можливість адаптувати техніку під свій індивідуальний смак. Наприклад, для фасадів є аж сім відтінків: Stainless Steel, Black Chrome, Silver Chrome, Gold, Black Velvet, Copper та Hot Chilli. Ну а щоб створити геть цілісну картину на своїй кухні, фасади можна доповнити кастомізованими ручками з того ж дерева, що й ваша кухня — щоб вразити найдосвідченіших гостей.

Вбудована німецька техніка Kuppersbusch

Рішення для найсміливіших

Вже понад 40 років італійська кампанія Barazza виробляє кухонну техніку, яку позиціює як техніку для перфекціоністів. Barazza пропонує своєму клієнтові "повний комплект" техніки: це системи духових шаф, варильних панелей, мийок, витяжок, змішувачів і аксесуарів, розроблених відповідно до чітко окресленої естетики.

Італійська техніка бренду Barazza, лінійка Icon

Тим, хто віддає перевагу класиці, сподобається колекція Officina. Вона виготовлена в сталевому відтінку й подібна до професійних кухонь у хороших ресторанах — стримані, надійні, довговічні. Officina пропонує такий самий рівень довговічності предметів колекції, гарантуючи їхню високу продуктивність і тривалий строк експлуатації.

Італійська техніка Barazza, колекція Velvet

Елегантна колекція Barazza VELVET — для тих, хто оцінить естетику мінімалістичного дизайну. Лінійка Velvet — це перші духові шафи, обладнані сенсорним екраном і програмним забезпеченням, що оновлюється за допомогою USB-пристрою. Технологічна продуктивність і бездоганна елегантність дизайну — ця техніка ідеально впишеться в будь-яку сучасну кухню.

Хоч що виберете для своєї кухні, пам’ятайте, що сучасна техніка пропонує набагато більше можливостей, ніж ми могли собі уявити ще кілька років тому — тож не обмежуйте себе в найсміливіших фантазіях. Найцікавіші та найстильніші позиції побутової техники преміальних брендів можна знайти в магазині MIRS HOME.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.