До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Міфи народів світу: все про колекцію меблів Louis Vuitton Objets Nomades

Муранське скло, каррарський мармур і бразильський національний костюм – культури народів світу зійшлися в новій колекції Louis Vuitton Objets Nomades.

"Подорож – найбільший подарунок, який ми можемо собі зробити. Під час подорожі сценарій може змінюватися, але насправді змінюєтеся перш за все ви. У цьому суть" – так нідерландський дизайнер Марсель Вандерс коментує не тільки свою любов до подорожей, а й ідею нової колекції предметів інтер'єру Objets Nomades. Традиційно французький Будинок присвячує її подорожам і номадам – ​​прекрасним і романтичним кочівникам, які не уявляють життя без руху. "Поняття дому останнім часом сильно змінилося. Ми більше не прив'язані до нашого минулого. Колекція Objets Nomades прославляє кочовий спосіб життя".

Реклама
Крісло з колекції Dolls, Роу Еджес

У пошуках відкриттів під час роботи над серією Objets Nomades Вандерс подався до Венеції. Центральний предмет у його колекції – округлений світильник Venezia з муранського скла, що нагадує старовинні ліхтарі. Але Вандерс не був би собою, якби не перетворив венеційський ліхтар в об'єкт сучасного мистецтва: його світильник підвішується до стелі на шкіряних червоних ременях і нагадує чи то скульптуру Кунса, то чи БДСМ-аксесуар. Про Венецію думав і дизайнерський дует Zanellato/Bortotto: фірмові венеційські відтінки стали основою для мандали – аксесуара, який складається з трьох витончених кіл, розміщених на важкій основі з каррарського мармуру. На запитання про його функціональність Джорджія Занеллато і Даніель Бортотто відповідають просто: він створений для споглядання.

Лампа Venezia, Марсель Вандерс

У колекцію увійшло 45 об'єктів. Над ними працювали зірки сучасного дизайну з усього світу: крім Вандерса, це Індіа Мадава, Токудзін Есіока, Роу Еджес, брати Кампана та інші. "Обличчям" колекції стали яскраво-жовті флуоресцентні крісла Bulbo братів Кампана. У пишному міланському палаццо Сербеллоні, де представили колекцію під час виставки Salone del Mobile.Milano, крісла, немов зібрані з багатошарових яскравих пелюсток, нагадували екзотичні квіти. Кожна пелюстка обтягнута шкірою Louis Vuitton. Крісло – притулок для номада – створене ніби спеціально для того, щоб згорнутися в ньому калачиком і читати Керуака або бронювати квитки на край світу.

Презентація колекції Objets Nomades в міланському палаццо Сербеллоні; в глибині фото – крісло Bulbo

Рідна Бразилія – ​​невичерпне джерело натхнення для Campana Brothers, у чиїх колекціях є крісло з промовистою назвою Favela, зібране з деревних відходів з вулиць Ріо-де-Жанейро, і стільці, обтягнуті мотузками з місцевого ринку в Сан-Паулу. Ще одне творіння братів Кампана, навіяне бразильськими мотивами, – портативна шафа Maracatu в яскравому шкіряному чохлі з бахромою. Строкаті клапті нагадують елементи етнічних костюмів, які вдягають жителі штату Пернамбуку під час державних свят. Maracatu зроблений в кутюрних майстернях Louis Vuitton в Асньєрі під Парижем. Всередині є три полки, а зверху – невеликий гак, який дає змогу повісити шафу де завгодно – і в улюбленому готелі, і в тропічному лісі.

Пересувна шафа Maracatu для подорожей, Campana Brothers

Текст: Дарія Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.