До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королева Єлизавета II присвятила різдвяне звернення принцу Філіпу

Вже в 69-те Єлизавета II традиційно звернулася до британського народу 25 грудня. Цього року різдвяне звернення королеви було особистішим, ніж очікувалося. Вона виголосила зворушливу промову, яку присвятила своєму "коханому Філіпу".

Королева Елизавета II во время своего рождественского обращения в 2021 годуКоролева Єлизавета II під час свого різдвяного зверненя в 2021 році

Різдвяне звернення 95-річної британської королеви стало її першим публічним виступом після смерті принца Філіпа у квітні 2021 року. У своїй промові Єлизавета II розповіла про покійного чоловіка. "Хоча для багатьох Різдво — це період щастя і гарного настрою, але для тих, хто втратив близьких, воно стає важким часом, — сказала вона. — Цьогоріч особливо я розумію, чому".

Реклама

"Його почуття обов'язку, допитливість і здатність витиснути задоволення з будь-якої ситуації — завжди були нестримними, — сказала Єлизавета II про свого покійного чоловіка. — Ця бешкетність і внутрішнє полум'я були такими ж яскравими наприкінці, як і тоді, коли я вперше зустріла його".

Промова королеви була записана в Білій вітальні у Віндзорі в четвер, і на столі поруч із нею виднілася світлина її з Філіпом. Знімок був зроблений у 2007 році в Бродлендсі з нагоди річниці діамантового весілля подружжя. Під час звернення Єлизавета II надягла ту ж саму брошку з сапфіром, що й на фото.

У своєму зверненні Єлизавета II також говорила про труднощі, з якими стикаються люди в усьому світі цього Різдва, намагаючись зустріти свято зі своїми близькими чи без них, на тлі триваючої пандемії. "Хоча знову через ковід ми не можемо святкувати так, як ми, можливо, хотіли б, ми все одно повинні насолоджуватися щасливими моментами навіть у вузькому колі близьких", — сказала королева.

Королева другий рік поспіль проводить Різдво у Віндзорському замку, знову відмовившись від традиційних планів провести свята у маєтку Сандрінгем у Норфолку. До неї приєдналися принц Чарльз, її старший син, і Камілла, герцогиня Корнуольська.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.