До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Якою буде нова колекція меблів Вірджила Абло

Нова колекція меблів Вірджила Абло присвячена підліткам і майбутньому. Час дії – 2035 рік.

Спільний проєкт Вірджила Абло і швейцарського меблевого бренду Vitra називається Twentythirtyfive і присвячений підліткам. Тим, кому сьогодні 16 років, 2035 року буде 32, і вони, впевнений дизайнер, стануть найактивнішими мешканцями планети. Абло невипадково апелює саме до цього покоління: йому подобається, як 16-річні зараз ставляться до мистецтва. "Вони не вважають живопис, архітектуру, музику та моду окремими дисциплінами – навпаки, отримують кайф, поєднуючи їх", – каже Абло, який встиг попрацювати композитором, музикантом, художником і архітектором.

Реклама

У білосніжній кімнаті майбутнього дизайнер по-новому інтерпретує звичні речі. Біля стіни – 999 помаранчевих цеглин: це стелажі для книжок і домашніх дрібниць, які можна використовувати і як скриньки, і як полки, а можна вибудувати з них інсталяцію. Абло вважає, що минуле – це спосіб познайомитися з майбутнім, і тут же переосмислює творіння легендарного архітектора Жана Пруве. У версії дизайнера мінімалістичний настінний світильник Petite Potence – просто світлодіод, а крісло Antony отримало прозору спинку з плексигласу і неабияк спростилося.


Світильник Potence і крісло Antony, Вірджил Абло для Vitra

"Невідомо, чи взагалі потребуватимемо ми меблі 2035 року", – іронізує Абло. У вересні дизайнерська колаборація буде представлена в нью-йоркському бутику Vitra.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.