До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як вибрати робота-пилососа: секрети і лайфгаки

Пандемія змусила нас переглянути пріоритети, а справжнім місцем сили тепер для нас став дім. Саме тому "розумні" гаджети для дому — очисники та зволожувачі повітря, смартколонки та роботи-пилососи, що покликані зробити наше житло екологічнішим і комфортнішим, — серед найпопулярніших запитів у Google. За статистикою, у 2020 році продаж роботів-пилососів в Україні зріс удвічі — відтоді як карантин змусив багатьох з нас відмовитися від помічників у господарстві на користь техніки. У партнерстві з брендом ECOVACS розповідаємо, чому робот-пилосос потрібен нам усім і як вибрати його, відповідно до особливостей дому та потреб сім’ї.

Навіщо потрібен робот-пилосос

Інновації мають полегшувати людині життя, робити його комфортнішим і цікавішим — не потрібно бути Ілоном Маском, щоб розуміти цю істину. Робот-пилосос — не просто побутова техніка, а в якомусь сенсі філософія життя, яку ось уже 20 років просуває кампанія Deebot. Прибирання — це нескінченна рутина, так нехай її візьме на себе спеціально створений для цього девайс, а ви тим часом дбатимете про те, що по-справжньому любите — роботу, сім’ю, спорт, хобі або читання улюблених книг. Штучний інтелект, можливість побудови інтерактивних карт приміщення, технологія Smart MOVE, що імітує рух людини під час прибирання: у роботах-пилососах є все потрібне, щоб якісно замінити вас на цьому відповідальному посту порядкування — і робити це щодня, а не раз на тиждень під час генерального прибирання.

Реклама
Якого робота-пилососа вибрати, якщо площа вашої квартири до 120 кв. м

У цьому разі вам підійде помічник DEEBOT OZMO 900. По-перше, він обладнаний приголомшливою функцією сканування простору Smart NAVI, яка допомагає роботу будувати й запам’ятовувати інтерактивну карту приміщення. Завдяки цьому під час прибирання він прокладає найоптимальніший маршрут і "знає", де прибрав, а де ще ні. По-друге, після завершення прибирання або коли розрядиться, робот сам знайде свій "дім" — зарядну станцію, — поїде туди, самостійно зарядиться, а потім почне прибирати саме з того місця, де зупинився. По-третє, цій моделі властива технологія вологого прибирання OZMO: вона дає змогу роботу пилососити й мити підлогу водночас, а інтенсивність вологого прибирання ви зможете регулювати самостійно, зменшуючи або збільшуючи подавання води.

Найприємніше тут те, що керувати домашнім "помічником" можна зі смартфона, перебуваючи на роботі, прогулянці або в гостях: наприклад, коригувати пересування робота "в прямому ефірі", визначаючи йому зони для прибирання або будуючи віртуальні межі, за які він не заїздитиме. Одного заряду батареї вистачає приблизно на 120 квадратних метрів, а у вашому застосунку зображуватиметься інформація про кожну прибрану кімнату. До того ж можна окреслити йому графік прибирання — і робот неухильно його дотримуватиме, прибираючи, наприклад, щопонеділка, щосереди чи щоп’ятниці з 12.00 до 13.00. Цей розумний механізм візьме на себе всі турботи про чистоту вашого дому — не дивно, що господарі, які встигли стати власниками таких роботів-помічників, відгукуються про них буквально з ніжністю в голосі.

Роботи-пилососи для приватних будинків і великих квартир

Якщо ви живете в приватному будинку або великій квартирі, варто задуматися про просунутішого робота-пилососа. У цьому разі підійде DEEBOT OZMO 950, зроблений спеціально для прибирання великих площ. Функція побудови інтерактивних карт простору в цій моделі оновлена: робот може створювати багаторівневі карти дому й почне прибирати після того, як визначиться, на якому саме поверсі перебуває.

Також робот використовує розумні датчики для визначення типу покриття й у разі переходу на килим автоматично збільшує потужність. Під час вологого прибирання DEEBOT OZMO 950 акуратно обходить килимові покриття, щоб не намочити їх. У застосунку ви можете не тільки регулювати інтенсивність прибирання в різних приміщеннях, а й визначити черговість: наприклад, якщо ви знаєте, що скоро приїдете додому й плануєте готувати вечерю, можна "попросити" робота-пилососа прибрати спершу на кухні, а вже потім перейти до інших приміщень.

Робот-пилосос зі штучним інтелектом

Одна з найцікавіших і найпросунутіших моделей пилососів —DEEBOT OZMO T8 AIVI, який обладнаний штучним інтелектом. Що це означає на практиці? Завдяки штучному інтелектові та унікальному лазеру ваш робот не просто обходить перешкоди, як інші пилососи, а розуміє, що саме міститься перед ним: не "якийсь предмет", а, наприклад, "капці". Це означає, що вам не потрібно готувати приміщення до прибирання, приймати з підлоги капці або дроти — робот-пилосос сам акуратно об’їде їх, а паралельно надішле вам у застосунок повідомлення про те, що "знайдено капці, шкарпетки або дитячі іграшки".

Крім того, базу даних предметів постійно оновлюють, тому робот "вчиться" і розпізнає нові предмети та їхні варіації. Завдяки цій же вбудованій камері ви зможете стежити за прибиранням дому в режимі реального часу, спрямовувати робота в певне місце, щоб побачити, що там відбувається, а за допомогою динаміка на пилососі й мікрофона в телефоні "розмовляти" з роботом або дати знак домашнім улюбленцям, якщо в цьому є потреба. DEEBOT OZMO T8 AIVI — найвисокотехнологічніший робот з усіх наявних на ринку: його можна також доповнити станцією автовивантаження сміття, а отже вам не доведеться прибирати контейнер самостійно. Після кожного прибирання робот вивантажуватиме сміття в станцію, а станція здуватиме пил з робота й надсилатиме на смартфон повідомлення про заповнення мішка. Ось такий розумний гаджет.

Є ще одна важлива річ, яку варто знати про роботів-пилососів DEEBOT. Всі вони обладнані HEPA-фільтром, який очищає повітря від пилу й алергенів — в умовах пандемії це архіважливо. Головне завдання високоефективних фільтрів — усувати з повітря дрібнодисперсні частинки. Завдяки цьому, по суті, роботи-пилососи можуть одночасно виконувати функції очищувача-повітря під час прибирання, захищаючи наші будинки не тільки від пилу, бруду й шерсті тварин, але й від мікробів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.