До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як вибрати побутову техніку й вписати в інтер’єр: поради дизайнера

У Києві відкрилася крамниця побутової техніки преміального сегмента Mirs Home. Vogue.ua пройшовся нею разом з дизайнеркою, засновницею студії YOVA YAGER hospitality design Йовою Ягер, і поговорив про те, як вибрати функціональну техніку для дому та вписати її в інтер’єр зі смаком.

У Mirs Home в зоні активної кухні можна протестувати техніку для приготування

Як довго може тривати ремонт? Місяці, а то й роки. Від кількості завдань голова йде обертом. Але уявіть, що все завершено і єдине, що лишилося, — облаштувати кухню. Сьогодні треба поїхати в один шоурум — подивитися духові шафи й варильні поверхні; потім в іншому кінці міста — холодильники й витяжки, у третьому — вибрати кавомашини та іншу дрібну побутову техніку. У Mirs Home кажуть, що хотіли подбати про клієнта, тому зібрали все найкраще в одному просторі — від кавомашин Nivona і винних холодильників Liebherr до навороченого рефреш-батлера V-ZUG і духових шаф De Dietrich.

Реклама

У Mirs Home представлені європейські бренди: Liebherr, V-Zug, BORA, DeDietrich, Kuppersbusch, Falmec, Nivona та інші. У салоні є зони для тест-драйву техніки: вибираючи духовку й варильну поверхню, ви можете забронювати час для тест-драйву, прийти й разом із шеф-кухарем, який чекатиме на вас у просторі, приготувати будь-яку страву — від парових овочів до стейка.

Graef — німецький бренд високоякісної, стильної та зручної дрібної побутової техніки для сніданку

Екскурсію новим простором нам з Йовою проводить керівник крамниці Олексій Віценко. Олексій фанат своєї справи: екскурсія триває десь хвилин 40, зате тепер редакція знає все про те, чому за вбудованими витяжками — майбутнє; як приготувати рибу в комбіпароварці V-ZUG, щоб вийшла золотава скоринка; чому в кожному домі має бути винний холодильник і чому рефреш-батлер V-ZUG — необхідність, якщо у вашій родині є алергіки.

Холодильник і винні шафи

Холодильник — один з головних центрів кухні. Якщо холодильники, то Liebherr, — кажуть у Mirs Home. У цій сфері вони революціонери: саме Liebherr придумали систему no frost, що звільнила нас від потреби розморожувати холодильники, а також систему BioFresh, яка впродовж тижня зберігатиме свіжість куплених овочів, зелені, фруктів.

До речі, Олексій Віценко рекомендує вибирати холодильник з wi-fi. "Логіка наявності wi-fi у побутовій техніці є. Якось наш клієнт розповів, що, вирушаючи з усією родиною у відпустку, як відповідальна людина, все знеструмив, але через поспіх випадково вимкнув електроенергію й у кухні. У холодильнику були продукти. І в підсумку, після повернення через три тижні, довелося демонтувати холодильник і викинути його разом з умістом. Якби ваш холодильник мав wi-fi, ви б побачили віддалено, що кухня знеструмлена, і попросили когось із родичів поїхати й увімкнути електроенергію".

Холодильники Liebherr мають зони свіжості BioFresh — вона дає змогу продуктам зберігати корисні властивості довше

Liebherr випускають також винні холодильники. Багато хто ставиться скептично до винних холодильників — мовляв, це такий самий холодильник, як і класичний. Насправді це абсолютно інший прилад. Полиці у винному холодильнику зроблено з акації, щоб не збирався конденсат; скло — із захистом від ультрафіолету; у самій системі стоять вугільні фільтри, які прибирають усі запахи.

Вбудована винна шафа Liebherr (зліва) вміщує в себе до 34 пляшок і створює оптимальні для вина кліматичні умови. Сигарна шафа Liebherr (праворуч) зберігає сигари тривалий час завдяки оптимальній температурі та рівню вологості

Порада Йови Ягер: Найергономічніший варіант — вмонтувати винний холодильник під стільницю. Наприклад, якщо маєте на кухні острів, можна розмістити холодильник у цій зоні, під стільницею. Тоді він не забере багато місця і буде зручний у вжитку.

Витяжка: вбудована або класична

У просторі Mirs Home представлені як лаконічні, вбудовані в стільницю витяжки Bora, так і дизайнерські моделі Falmec. Останні — свіжий тренд: витяжки перетворюються в дизайнерські об’єкти й повноцінний предмет інтер’єру, від найпростіших до найвинахідливіших, від підставок під планшет до мінісаду, де можна вирощувати бебі-зелень. Під час роботи над матеріалом у нас виникла суперечка: чи зможуть вбудовані в стільницю витяжки цілком нейтралізувати запах риби чи м’яса. Тож ми з Йовою домовилися: найближчим часом повернемося до Mirs Home, щоб приготувати стейк з тунця — дізнаємося, чи впораються з цим витяжки, представлені в Mirs Home.

Bora — це витяжка й панель в одному приладі. Потужність роботи витяжки регулюється автоматично залежно від конкретних умов приготування

Поада Йови Ягер: Раніше кухні були маленькі, і люди активно використовували верхні, навісні ящики. У цьому разі я рекомендую "закрити" витяжку меблями, щоб вона не дратувала візуально. Якщо ж у вас простора кухня, є острів, і більшість ящиків зосереджена внизу, то вгорі залишається одна витяжка — і це має стильний і доречний вигляд. Також сучасне рішення — це вбудовані у варильну поверхню витяжки, вони допомагають не захаращувати кухню.

Духові шафи й варильні поверхні

Головний тренд останніх років — комбіновані духові шафи, які поєднують у собі функції і пароварки, і звичної духовки, де можна запікати м’ясо або рибу й готувати справді корисну їжу. Про переваги парових і духових шаф швейцарського бренду V-ZUG ми докладно розповіли й показали в серії відео Vogue Kitchen. У Mirs Home представлені й комбіпарові шафи французької компанії De Dietrich, а також варильні поверхні з вбудованими витяжками Bora, які стануть чудовим рішенням для кухонь з відкритим плануванням.

De Dietrich — французький бренд побутової техніки з 300-річною історією. У 1778 році Людовик XVI надав Жану Де Дітрішу марку у вигляді мисливського ріжка — цей символ досі є логотипом бренду й гарантією якості De Dietrich

Всі духовки мають автоматичні програми — і це найкраще, що придумали на сьогодні в духових шафах. Наші комбіпароварки — як 13-й айфон, жартують у Mirs Home... Вона все може і вміє. Якщо лосось заморожений, то техніка запитає товщину лосося й підкаже: "візьміть перфороване деко, поставте на такий-то рівень" — і сама вибере ідеальну температуру приготування.

Порада Йови Ягер: зверніть увагу на духовки й варильні поверхні чорного кольору. Чорна техніка пасує до будь-якого інтер’єру — це радше класика, ніж тимчасовий тренд. Як маленька чорна сукня.

Догляд за одягом

Догляд за одягом і білизною — одне з найцікавіших питань. Якою має бути пральна машина, із сушкою чи без? Де сушити постільну білизну? У Mirs Home радять звернути увагу на пральні машини V-ZUG із сушкою (обіцяють: прання й сушіння улюбленого пуховика триватиме всього кілька годин).

Пральна й сушильна машини та RefreshButler від бренду V-ZUG допомагають якісно доглядати за різними типами тканин

Безумовно, наймодніша річ у Mirs Home — це RefreshButler швейцарської кампанії V-ZUG. Ця технологічна "шафа" допомагає доглядати за делікатними речами. У неї три головні функції — сушіння, реновація та гігієнічне оброблення. Уявіть, що після відвідування івенту, де була, наприклад, сигарна кімната або тривав майстер-клас з приготування їжі, ваша улюблена сукня ввібрала всі ці запахи. Здавати в хімчистку — а як почистять, чи не пошкодять? Якщо є батлер, то сукню можна почистити за пів години, ввімкнути функцію "освіжити одяг" — і не хвилюватися ні про що. Також рефреш-батлер працює як іонізатор, очищаючи одяг від дрібного пилу й ворсинок, тож стане незамінною річчю, якщо у вашому домі є алергіки. Виробник обіцяє усунення 99,99% всіх бактерій і мікробів. Рефреш-батлер можна протестувати безпосередньо в просторі Mirs Home

Порада Йови Ягер: Де сушити постільну білизну — найпоширеніше запитання від клієнтів... Ми всі прагнемо до мінімалізму, але я думаю, головне в домі — це функціональна кухня й функціональна пральня. Це не про кількість техніки, а про потребу: наприклад, пральна машина із сушкою, на мій погляд — це мастхев. Це абсурд, що в тебе холодильник з вайфаєм, але ти сушиш білизну на розкладці...

"Я не маю універсальної поради з вибору техніки, — каже на завершення Йова. — Все дуже індивідуально. У всіх різні умови та звички — є сім’я й діти чи ні, любимо приймати гостей чи не любимо. Для когось, наприклад, головне — це велика кухня, де навіть є окрема кімната для зберігання продуктів, заготівок і посуду. Але я точно знаю одне: за останні півтора року все змінилося. Люди стали надавати великої уваги зміні умов життя у своїх оселях. Квартира — це вже давно не місце для сну й перепочинку; це місце для життя".

Mirs Home розміщується в CHICAGO Central House, вул. Антоновича, 44

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.