До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як The Glenlivet руйнують стереотипи про односолодове віскі

Односолодове віскі — напій з м’якими фруктовими нотами. Джордж Сміт, його творець, був генієм свого часу й не боявся ризикувати, як це робили легенди індустрії моди Коко Шанель, Ів Сен-Лоран, Мартін Марджела та інші. Про те, як The Glenlivet став альтернативою важкому димному віскі і як чайні коктейлі допомагають кидати виклик стереотипам, розповідаємо в матеріалі.

Хто такий Джордж Сміт

Історія The Glenlivet почалася 1822 року, коли Джордж Сміт відкрив свою віскікурню в долині річки Лівет. Дослівний переклад Glenlivet так і звучить — "з долини річки Лівет". Коли до 1884 року впізнаваність бренду зросла, до назви додався артикль the, що означає "той самий".

Реклама

Джордж Сміт настільки ж віртуозно виявляв свій талант у виробництві віскі, створюючи нові тренди в галузі витриманого алкоголю, як Ів Сен-Лоран, Мартін Марджела, Коко Шанель та Александр Макквін творили моду, виходячи за межі й виявляючи новаторський підхід.

Сміт перший запропонував альтернативу важкому димному віскі, створивши напій з м’якими фруктовими нотами; перший поставився до всього процесу виробництва напою з величезним трепетом; перший отримав ліцензію на виробництво і продаж алкоголю в Гленлівет.

Особливості виробництва односолодового віскі The Glenlivet

В основі оригінальності односолодового віскі лежать традиції. У виробництві The Glenlivet використовують тільки найчистішу воду з джерела Джосі й першокласний ячмінь. Віскі витримується в дубових бочках з-під бурбону й переганяється через мідні куби ручної роботи. А оригінальний рецепт, який Джордж Сміт створив ще в XIX столітті, є невіддільною частиною The Glenlivet.

The Glenlivet — еталон у своїй галузі саме завдяки двохсотлітній традиції якості, і водночас бренд відкритий новому досвіду та експериментам. Дотримуючи постулату Джорджа Сміта руйнувати стереотипи, The Glenlivet пропонують новий оригінальний досвід вживання односолодового віскі — за допомогою чайних коктейлів. Такі коктейлі — надійний спосіб познайомитися з віскі, насолодитися різноманітністю смаків і легкістю текстури.

Коктейль Smoky Glen

Знайомство з односолодовим віскі рекомендуємо почати з коктейлю Smoky Glen на основі The Glenlivet Founder's Reserve і чаю лапсанг сушонг, у якому пікантний смак імбиру розкриває класичні солодові нотки й надає напою потрібної пряності.

Приготування коктейлю почніть з чаю, який треба попередньо заварити методом колд-брю. Для цього візьміть 5 грамів листкового чаю і 100 мілілітрів холодної відфільтрованої води. Чай засипте в скляну ємність і залийте водою. Закрийте ємність кришкою і залиште в холодильнику на 8—12 годин. Після цього чай можна використовувати для приготування коктейлів.

Як приготувати коктейль Smoky Glen

Інгредієнти:

40 мл віскі The Glenlivet Founder's Reserve;

40 мл чаю лапсанг сушонг;

10 мл цукрового сиропу;

100 мл імбирного елю;

Цукати з імбиру.

Приготування:

  • Високу склянку (хайбол) наповніть кубиками льоду.
  • Налийте лапсанг сушонг і віскі The Glenlivet Founder's Reserve.
  • Зверху налийте цукровий сироп, імбирний ель і злегка перемішайте, щоб збалансувати інгредієнти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.