До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 простих порад, аби ефективніше працювати вдома

Переваги роботи з дому очевидні: не потрібно відмовляти собі в зайвій годині сну, залежати від графіка офісу і виходити з дому в негоду. Однак в цьому є і свої небезпеки. Продуктивний робочий день може легко перетворитися на вихідний, якщо піддатися неробству, вчасно не вилізти з ліжка і весь час бігати перекушувати. Vogue.ua розповідає, як залишатися в професійному тонусі, працюючи вдома.

Digital detox

Реклама

Під час робочих годин варто відкласти телефон подалі і уникати балачок в соцмережах. Якщо вам краще працюється поруч з кимось, запросіть додому подругу-фрілансера і працюйте пліч-о-пліч. Це допоможе організуватися і додасть впевненості.

Робочий стіл

Облаштуйте робочий простір. Відокремте зону для роботи від зони відпочинку. Знайдіть свій куточок в будинку, де будете займатися виключно справами. Ну, або як мінімум, вийдіть із спальні. Подбайте також про порядок за робочим столом.

Планування

Працюючи з дому, ви можете поєднувати кілька занять одночасно. Наприклад, ранкову прогулянку з дзвінками по роботі. Крім цього, можна зробити робочий тиждень різноманітним, розподіливши різного типу завдання на різні дні: понеділок – для роботи з контентом, вівторок – для співпраці з партнерами і так далі.

Дрес-код

Встановіть дрес-код. Плюс роботи з дому ще й у тім, що не потрібно дотримуватися правил офісного стилю і кожен день ходити на підборах. Втім, вдома важливо змусити себе вилізти з піжами. Кожен день варто підбирати одяг для роботи: це допомагає вийти з сонного режиму і налаштуватися на працю.

Графік

Робота з дому дозволяє прислухатися до власних внутрішніх ритмів. Комусь краще працюється зранку, коли інші ще сплять, хтось вважає за краще спати довше, але сидіти допізна. Ви самостійно будуєте свій графік, коли і скільки працюєте, визначаєте час для обіду, спортзалу або пробіжки. Самостійне складання графіка позбавить від одноманітності й рутини. Важливо лише відстежити найбільш комфортні години для роботи і відпочинку.


За матеріалами:Vogue.com

Читайте також:

Зачем ребенку нужна английская няня

Зимовий сон: 6 простих порад, щоби швидше заснути

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.