До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як обійтися без перекусів: 3 корисні й ситні сніданки на щодень

Правильний сніданок — це доволі ситний і поживний прийом їжі, який забезпечує організм енергією, акумулюючи необхідний заряд на увесь день. Саме від якості сніданку залежить почуття голоду і бажання перекусити упродовж дня. Грамотно підготовлений сніданок насичує організм необхідною кількістю вуглеводів, білків і жирів, підвищуючи фізичну й розумову активність. Якщо ви дотримуєтеся інтервального харчування, або ж почали практикувати відмову від цукру чи іншої групи продуктів, сніданок — важливий прийом їжі, який врятує від раптових нападів голоду і непотрібних перекусів упродовж дня. Ось 3 рецепти, які можуть стати улюбленими.

Вівсянка з насінням чіа

Photo: Getty Images

Складові:

Реклама

800 мл води;

150 г вівсяних пластівців;

50 г меленого насіння льону й чіа;

400 мл вівсяного молока (або будь-якого іншого);

200 г кокосового йогурту (або будь-якого густого йогурту);

40 г підсмажених мигдальних пластівців;

2 рожеві грейпфрути (дрібно нарізати).

Приготування:

  • Залийте вівсянку і насіння чіа водою й залиште настоюватися на ніч.
  • Обсмажте мигдалеві пластівці на сухій пательні на середньому вогні до золотавого кольору упродовж 2-3 хвилин. Потім перекладіть їх у герметичний контейнер.
  • Уранці вівсянку з насінням змішайте у каструлі з 200 мл молока і нагрійте. Варіть кашу, постійно помішуючи, поки вона не загусне.
  • Готову кашу можна розділити на два прийоми (зберігається в холодильнику дві доби).
  • Подавайте вівсянку з 50 мл молока, йогуртом, мигдалем і грейпфрутом.

Цільна запечена яєчня з грибами й томатами

Photo: Getty Images

Складові:

2 великі гриби (видаліть ніжки і наріжте);

рослинна олія;

½ натертого зубчика часника (за бажанням);

листочки чебрецю;

1 помідор (розрізати на чотири частини);

2 яйця;

невеликий букетик руколи.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180-200°C.
  • Змастіть олією невелику форму для випікання.
  • У форму покладіть шапинками донизу змащені олією і часником гриби, посоліть і поперчіть до смаку, посипте чебрецем. Накрийте фольгою і запікайте 20 хвилин.
  • Потім зніміть фольгу, додайте до грибів нарізаний помідор і акуратно розбийте яйця так, щоб вони опинилися на грибах.
  • Приправте і додайте чебрець до смаку.
  • Запікайте 10-20 хвилин, щоб яйце приготувалося, а жовток залишився рідким.
  • Подавайте просто у формі, прикрасивши руколою.

Мафіни з беконом, яйцем і картоплею

Photo: Getty Images

Складові:

На 12 порцій

12 смужок бекону;

2 картоплини (нарізати слайсами по 3 мм);

1 невелика солодка червона перчина (дрібно нарізати);

12 великих яєць;

Свіжа зелена цибуля (дрібно нарізати);

Гострий соус для подачі (за бажанням).

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 °C.
  • Формочки для мафінів огорніть ізсередини беконом, щоб вийшли кільця. В середину викладіть слайс картоплі, потім шматочки солодкого перцю.
  • Поставте запікатись. Запікайте упродовж 10-12 хвилин, щоб жир витік і бекон засмажився зверху.
  • Потім дістаньте форму чи формочки з духовки і вбийте в кожну по яйцю так, щоб жовток опинився всередині кільця з бекону.
  • Продовжуйте випікати мафіни, доки бекон не стане хрумким, яєчні білки застигнуть, а жовтки залишаться рідкими — близько 10 хвилин.
  • Потім акуратно відокремте краї бекону від формочки і викладіть готові мафіни на таріль для подачі.
  • Посипте зеленою цибулею і подавайте з гострим соусом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.