До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія одного фото: 21 рік скнилівській трагедії

27 липня 2002 року сталася одна з найстрашніших трагедій у новітній історії України — 21 рік тому на Скнилівському аеродромі Львова літак врізався в натовп. Унаслідок аварії загинуло 77 осіб, включно з 28 дітьми. Усього поранення зазнали 350 людей. Також лікарі діагностували в деяких людей психологічні розлади після цієї катастрофи.

Скнилівська трагедія, 27 липня 2002 року

Це авіашоу нетерпляче чекало все місто — люди йшли туди сім’ями, планували дозвілля та приїжджали навіть з інших областей. Усього близько 10 000 осіб прийшли подивитися на фігури вищого пілотажу. Виконували їх досвідчені пілоти першого класу з групи "Українські соколи" — полковники Володимир Топонар та Юрій Єгоров.

Реклама

Вони мали виконувати трюки на літаку, який через погодні у мови не змогли доправити з Івано-Франківська до Львова, тому в небо підняли іншу машину — Су-27УБ. Саме на ній пілоти демонстрували трюк "напівпетля" на дуже малій висоті та з виходом на критичні кути атаки. Це й призвело до страшної аварії — при спробі не стикнутися із землею літак зачепив інше повітряне судно неподалік, і, виконавши три оберти навколо осі центроплана, впав у натовп глядачів, що вийшли на аеродром, аби ліпше побачити пілотування...

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.