До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія одного фото: виступ Фредді Мерк’юрі на концерті Live Aid

13 липня 1985 року відбувся Live Aid – один з наймасштабніших музикальних концертів в історії. Організовано його було задля збору коштів для допомоги постраждалим від страшного голоду в Ефіопії 1984—1985 років. Тривав захід відразу на кількох майданчиках, включно з лондонським Вемблі, що міг умістити 82 000 глядачів, а також на Стадіоні імені Джона Фіцджеральда Кеннеді у Філадельфії, на якому вже було майже 100 000 осіб. До того ж спостерігали за цим благодійним марафоном у прямому ефірі близько 1,9 мільярда осіб більш ніж у 150 країнах.

Музичний марафон Live Aid, 1985

Через різницю в часі по обидва боки Атлантики цей марафон тривав понад 16 годин. Стартувало шоу в Лондоні, а потім до нього доєдналася Філадельфія. Не менш разючим був і зірковий склад учасників. Ще жоден майданчик у світі не збирав такої кількості знаменитостей – від Мадонни, Deep Purple, Девіда Бові та Еріки Баду до Боно, Міка Джаггера, Тіни Тернер та Фредді Мерк’юрі. Перформанс останнього взагалі став сенсаційним на стадіоні Вемблі. Згодом саме цей виступ визнали найкращим в історії.

Реклама
Виступ Queen на Live Aid, 1985

На цьому виступі Фредді Мерк’юрі був максимально відкритий – він лазив сходами й активно розмовляв з глядачами, постійно переміщався по сцені та багато жестикулював. Кажуть, що перед Live Aid серед учасників гурту вже було чимало суперечностей, а сам артист якраз дізнався про свій діагноз. Проте блага мета й масштаб заходу стали одними з чинників, щоб "дати головний концерт у житті" у повному складі. Шанувальники тоді зі сцени почули свої найулюбленіші гіти, включно з We will Rock You, Radio Ga Ga та Bohemian Rhapsody.

Виступ Queen на Live Aid, 1985

Наступного дня ЗМІ повідомили, що під час марафону було зібрано 40—50 мільйонів фунтів стерлінгів, хоча спершу організатори сподівалися зібрати хоча б 1,5 мільйона. Цей приклад засвідчує, що коли світ об’єднується — він здатний вирішувати найскладніші завдання й допомагати тим, хто опинився в біді. Сьогодні, через 37 років після Live Aid, коли загроза голоду знову нависає над людством, здається, світові знову треба стати пліч-о-пліч.

Принцеса Діана спостерігає за виступом Queen на Live Aid, 1985

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.