До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Індичка в журавлинному соусі на честь Дня Подяки

У листопаді в Канаді та США відзначають День Подяки. Цей день знаменує початок сезону зимових свят, тому його відзначають із особливим трепетом. Зіркою святкового столу традиційно cтає індичка, яку господині й господарі вечора запікають на знак вияву турботи й любові до рідних і близьких. Рецептом пряної індички у журавлинному соусі з vogue.ua поділився Юрій Ковриженко, український шеф-кухар, амбасадор української кухні у світі, член найпрестижнішого кулінарного ордену у світі Disciples Escoffier International.

Юрій Ковриженко
Індичка в журавлинному соусі
Photo: Getty Images

Складові

Реклама

Для птиці:

1 тушка індички (до 5 кг);

150 г вина (марсала, мадера або херес);

Розмарин (кілька гілочок);

Чебрець (кілька гілочок);

100 г вершкового масла;

2 зубчики часнику;

Сіль і перець за смаком.

Для фаршу:

500 г каштанів;

500 г цибулі;

1 зубчик часнику;

200 г родзинок;

200 г кураги;

70-100 г мигдальних пластівців;

30 г петрушки;

100 г бекону;

100 г сухарів;

Для журавлинного соусу:

300 г журавлини;

3 гілочки чебрецю;

1 зубчик часнику;

Мед за смаком;

1 ч.л. розового перцю;

2 палочки кориці;

Цедра апельсина до смаку.

Приготування:

  • Розмарин і чебрець розітріть у руках і додайте у вино. Зачекайте трохи, щоб усі складові між собою "перезнайомилися", а трави віддали свій аромат вину.
  • Потім ретельно натріть цим маринадом і сіллю індичку — усередині й зовні. Візьміть шприц, наповніть його маринадом і наколіть ним ніжки і грудку індички. Залиште індичку маринуватися на кілька годин, а краще на ніч.
  • Коли індичка промаринується, можна продовжувати приготування страви. Для цього заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло, щоб воно стало м'яким. До масла натріть часник, додайте чорний перець, трохи солі. Перемішайте до однорідної консистенції і натріть отриманою сумішшю індичку під шкіркою та зовні.
  • Тепер приготуйте начинку. Наріжте курагу і подрібніть петрушку. Бекон обсмажте на пательні, додайте до нього курагу, цибулю, часник і каштани. Обсмажуйте ще упродовж 10 хвилин. Потім додайте подрібнені сухарі і добре перемішайте. Готовим фаршем наповніть індичку і поставте її запікатися в духовку.
  • Час приготування залежить від ваги птахів: 1 кг = 40 хвилин. Тушка вагою близько 5 кг запікатиметься 3-4 години. Спочатку слід запікати індичку у рукаві або двох шарах фольги при 150°C. Коли вона буде майже готова, дістаньте її з рукава, залиште в духовці підрум'янитися до скоринки при 200°C.
  • Для соусу перетріть журавлину вручну або за допомогою блендера. До подрібнених ягід додайте натертий зубчик часнику, чебрець, палички кориці, цедру апельсина і рожевий перець. Проваріть. За смаком додайте мед — якщо любите солодші соуси. Готовий соус остудіть і подавайте до індички.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.