До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що на сніданок: соковитий і хрусткий мелт з куркою, червоною цибулею і сиром

Мелти — підсмажені сендвічі з соковитою начинкою та розплавленим сиром — нова гастрономічна пристрасть, якій легко віддатися на власній кухні.

Photo: Getty Images
Соковитий і хрусткий мелт з куркою, червоною цибулею і сиром
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

Реклама

4 ч. л. олії;

2 курячих філе без кісток і шкіри (нарізати уздовж пласкими слайсами);

1 ч. л. солі;

½ жовтої цибулини (нарізати);

1 ч. л. дистильованого білого оцту;

½ червоної цибулини (нарізати);

½ пучка зеленої цибулі (тонко нарізати зелені і білі частини);

2 ст. л. смаженої цибулі шалот;

3 ст. л. солоного вершкового масла;

4 скибочки житнього хліба;

4 скибочки сиру, який добре плавиться, на вибір.

Приготування:

  • У глибокій пательні на сильному вогні нагрівайте дві чайні ложки олії — до появи диму. Добре посоліть курку і викладіть її на пательню. Готуйте курку на одному боці близько 5 хвилин. Потім переверніть і готуйте близько 30 секунд (або скільки треба до готовності). Готову курку перекладіть на тарілку.
  • Відразу, на ще теплу пательню, викладіть жовту цибулю і дві ложки олії, що залишилася. Перемішайте і готуйте близько 5 хвилин або поки цибуля не потемніє і не дасть чудовий аромат, але не згорить. Якщо цибуля стає занадто темною, зменшіть вогонь. Далі додайте до цибулі оцет і юшку від м'яса, що з'явилася на тарілці з куркою. Зменшіть вогонь. Тушкуйте цибулю 2-4 хвилини, або поки рідина не випарується.
  • Далі перекладіть цибулю в миску так, щоб пательня залишилася чистою. Дайте цибулі трохи охолонути, а потім додайте до неї червону і зелену цибулю, смажену цибулю-шалот і сіль, що залишилася. Добре все перемішайте.
  • На тій же пательні розтопіть дві столові ложки вершкового масла. Тим часом на кожну скибочку хліба викладіть шматочок сиру. Зверху на кожну скибочку викладіть цибулю, два слайса курки, ще один шматочок сиру і зверху — скибочку хліба.
  • Викладіть сендвічі на пательню з розтопленим маслом. Готуйте на середньому вогні близько 3 хвилин, поки сир внизу не розплавиться, а хліб не підрум'яниться. Потім додайте на пательню вершкове масло і переверніть сендвічі на інший бік. Готуйте ще 1-2 хвилини, поки сир не розплавиться, а дно не стане гарячим. Зніміть сендвічі з пательні, розріжте їх навпіл і подавайте гарячими.

За матеріалами epicurious.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.