До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що на сніданок: семіфредо з грецького йогурту з персиком

Щоб перенестися до Італії і насолодитися семіфредо, достатньо запастися грецьким йогуртом і соковитими персиками. Здається, зараз якраз сезон цього солодкого фрукта. Розповідаємо. як приготувати італійський десерт удома за допомогою рецепта від Epicurious

Photo: Getty Images

Семіфредо — традиційний італійський десерт на основі сирих яєчних білків і жирних вершків. Це м'яке морозиво у форматі торта може нагадати брауні, якщо ви додасте шоколад, "Тірамісу", якщо додати кави, і "Наполеон", якщо ви зважитеся на печиво.

Реклама

Проте, як і будь-яка насолода, семіфредо — не найкорисніший десерт (дивіться гід Vogue корисними десертами). Ось порада: замініть жирні вершки на густий грецький йогурт, і ви отримаєте не просто більш корисний варіант морозива, а й освіжаючий літній сніданок. Рецепт семіфредо з грецького йогурту з персиками дивіться нижче. А рецепти коктейлів з персиком і полуницею дивіться тут.

Photo: @silviafedericaboldetti
Семіфредо з грецького йогурту з персиками

Інгредієнти:

2 стиглих персика (нарізати скибочками);

1 ¼ склянки цукрового піску;

3 великих курячих яйця (відокремити білки);

⅛ ч. л. солі;

1 склянка грецького йогурту;

3 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку;

1 склянка свіжого листя м'яти (дрібно нарізати).

Приготування:

  • Дно і стінки форми для випікання викладіть харчовою плівкою так, щоб краї плівки виходили за її межі.
  • Тепер готуйте персики. Нарізані персики карамелізуйте на пательні з ¼ цукру на середньому вогні. Готуйте упродовж 5 хвилин, час від часу помішуючи, поки цукор не розчиниться.
  • Поки персики карамелізуются, на водяній бані збивайте яєчні білки, сіль і цукор, що залишився. Миска, в якій ви збиваєте білки, не повинна торкатися води інакше білки згорнуться.
  • Продовжуйте збивати суміш доти, поки цукор не розчиниться, а суміш не стане теплою, приблизно 2-4 хвилини. Потім зніміть суміш з водяної бані і продовжуйте збивати її з допомогою міксера. Збивайте на високій швидкості, щоб яєчна суміш збільшилася утричі і стала блискучою. Також вона повинна повністю охолонути. Весь процес займе близько 10 хвилин.
  • В окремій великій мисці змішайте грецький йогурт і лимонний сік. Потім додайте м'яту. Обережно додайте повітряну суміш з яєчних білків і змішайте з йогуртом до однорідної консистенції.
  • Половину отриманої суміші перелийте в підготовлену форму і добре розрівняйте її у формі за допомогою ложки.
  • До йогурту, що залишився в мисці, додайте персики і добре перемішайте. Готову суміш вилийте у форму. Розрівняйте суміш за допомогою ложки і накрийте вільними краями плівки, щоб семіфредо герметично заморозилося. Залиште суміш у морозильній камері мінімум на 8 годин.
  • Готове семіфредо розгорніть і, потягнувши за краї плівки, вийміть десерт з форми. Переверніть семіфредо на обробну дошку, зніміть плівку, і залиште його на 10 хвилин, щоб десерт пом'якшав.
  • Наріжте семіфредо на дольки, розкладіть на тарілки і подавайте на сніданок або десерт (або їжте, коли душа забажає).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.