До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому під час воєнних дій важливо вимикати світло вдома

Війна змінює звичні алгоритми дій навіть у злочинців. І якщо в мирний час ми були впевнені, що треба залишати ввімкненим світло вдома навіть під час відсутності, то нині змінилося й це. На сторінці @bezdomnie.ua розповідають, чому світло тепер краще вимикати.

"Друзі, запам’ятайте цю просту формулу, яка допоможе вам під час війни уникнути непрошених гостей і непотрібних неприємностей!
Злодій іде грабувати туди, де немає світла й не живуть люди. Він заздалегідь добре продумує свій план дій і ніколи не полізе в те місце (будинок/квартира), де хтось перебуває. Мародер же на війні діє примітивніше, часто на рівні інстинктів, а тому здебільшого він заходить туди, де світло є: подібні люди найчастіше шукають гроші, їжу, воду, алкоголь, сигарети, медикаменти та іншу провізію".

Реклама

Фахівці також наголошують: "Запам’ятайте, щоб відчинити потрібні двері, злодій користується простою відмичкою, він все робить тихо та швидко. Мародер таких навичок не має, а тому, щоб спростити собі завдання й не зламувати одні двері за іншими, привертаючи зайву увагу шумом і метушнею, іде переважно туди, де хтось живе, де є варіант, що йому самі відчинять двері. Саме тому я прошу вас сидіти в нічний час у своїх житлах з вимкненим світлом або ж вмикати його так, щоб цього не було видно з вулиці. Злодій і так знатиме, що ви всередині, а мародери, які часто виходять на полювання вночі, глянувши на ваші темні вікна, пройдуть повз".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.