До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Швидкий тарт зі спаржею та вершковим кремом від Марти Стюарт

Розпочинається сезон спаржі одного з головних джерел корисних вітамінів і клітковини, а також незмінного передвісника тепла. Цієї весни пропонуємо спробувати рецепт Марти Стюарт тарт зі спаржею та вершковим кремом. Це простий рецепт, який стане ідеальною основною стравою для пікніка або затишним обідом в один із прохолодних весняних днів.

Photo: Getty Images
Інгредієнти

1 лист замороженого листкового тіста (розморозити);

Реклама

1 ст. л. борошна (плюс щіпка, щоб покрити робочу поверхню);

сіль;

500 г спаржі (помити, розрізати на три частини);

2 ч. л. оливкової олії;

4 великих яйця кімнатної температури;

1 склянка жирних вершків;

½ склянки дрібно натертого сиру грюйер;

½ склянки крупно нарізаного свіжого козячого сиру.

Photo: Getty Images
Приготування
  • Листкове тісто розкачати на присипаній борошном поверхні. Має вийти коло діаметром 30-35 см (використовуйте миску або тарілку як шаблон). Перекладіть тісто в круглу форму для випікання (діаметром 20-25 см) так, щоб краї тіста вкривали краї форми. Виделкою проколіть тісто по всій поверхні форми і поставте тісто в морозильну камеру, щоб воно стало твердим (не менше, ніж на 30 хвилин).
  • Розігрійте духовку до 350 градусів. З морозильної камери дістаньте затверділе тісто. Усередині застеліть його пергаментом, поставивши зверху щось важке (до прикладу, каструлю) це треба, щоб тісто не піднялося. Випікайте тарт доти, поки краї не стануть злегка золотисто-коричневими близько 40 хвилин. Потім приберіть з центру вагу і випікайте ще 5-10 хвилин, доки дно тарта не стане сухим і золотистим. Готовий тарт дістаньте з духовки і дайте йому охолонути.
  • Тепер готуємо начинку. Розрізану на три частини спаржу відваріть у киплячій воді з двома столовими ложками солі. Стебла спаржі варіть упродовж 2 хвилин, кінчики 30 секунд. Відварену спаржу охолодіть у воді з льодом, щоб вона зберегла гарний зелений колір.
  • Кінчики спаржі промокніть насухо паперовим рушником і перемішайте з оливковою олією.
  • Стебла спаржі покладіть у блендер. До них додайте яйця, вершки, борошно, дрібку солі і подрібніть до однорідної маси.
  • Одержаний крем залийте у форму з тіста. Зверху посипте його тертим сиром грюйер, викладіть козячий сир і кінчики спаржі, що залишилися. Випікайте, поки краї начинки не стануть легкими, з'явиться золотава скоринка, а серединка загусне близько 40 хвилин. Якщо треба, накрийте тарт фольгою, щоб верхня частина тіста не згоріла.
  • Коли тарт приготується, дістаньте його з духовки і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі перед подачею.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.