До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Будь леді: феміністська промова Синтії Ніксон підірвала інтернет

24 лютого журнал Girls Girls Girls випустив коротку стрічку "Будь леді", у якій порушив проблему стандартів, які нав'язують сучасним жінкам. Його головною героїнею стала зірка серіалу "Секс і місто" Синтія Ніксон, яка зараз активно розвиває політичну кар'єру. За добу відео переглянули понад 800 000 осіб тільки в офіційному Instagram-акаунті видання, але кількість залучених у діалог значно більша – у своїх соціальних мережах маніфестом "Будь леді" діляться десятки тисяч жінок.

Реклама

"Вони казали бути леді. Твоя спідниця надто коротка. Твоя спідниця надто довга. Не оголюй тіло, прикрий його. Залиш що-небудь уяві. Не будь спокусливою. Чоловіки не вміють себе контролювати. У чоловіків є потреби. Будь сексуальною. Будь гарячою. Не будь такою зухвалою. Носи чорний. Носи взуття на підборах. Ти надто одягнена. Ти надто роздягнена...", – починається промова Ніксон і протягом майже трьох хвилин вона динамічно перераховує безглузді вимоги і правила поведінки, з якими хоч раз у житті мала справу кожна.

"Будь леді, казали вони" – це поема Камілли Рейнвілл, яку вона опублікувала 2017 року. Їй тоді було всього 22 роки і вона навчалась у Вермонтському університеті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.