До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 легендарних готелів з відомих фільмів

І поки на Лазурному узбережжі триває Каннський кінофестиваль, де світові представляють нові шедеври кінематографу, ми вирішили нагадати про фільми, які вже давно стали класикою, і готелі, у яких створювали історію класичного кінематографу: від готелю Carlton у стрічці "Спіймати злодія" до Bristol у романтичному фільмі "Північ у Парижі".

Carlton

Готель Carlton, що став відомим завдяки фільму "Спіймати злодія", всередині і зовні просочений вишуканим французьким шармом. Режисер фільму Альфред Гічкок після зйомок кінострічки зізнався, що Лазурний берег – його слабкість і встояти перед цим готелем йому не вдалося. І тепер уже кілька поколінь кіноманів пам'ятають пристрасний поцілунок Грейс Келлі і Кері Гранта біля номерної таблички 623. Зараз цей номер у готелі Carlton відомий як люкс Альфреда Гічкока, 58.

Реклама
Chelsea

Готель Chelsea довгий час був домом і творчим притулком для таких відомих людей, як Чарльз Буковскі, Дженіс Джоплін і Енді Воргол, які в цьому готелі 1966 року знімали свій експериментальний фільм "Дівчата з Челсі". Завдяки технології поділу екрана, яка дозволяла сюжету розгортатися не тільки в чорному-білому, але і в кольоровому виконанні одночасно, фільм став першим комерційним успіхом режисера Енді Воргола. Під звучання саундтреку від The ​​Velvet Underground фільм занурює нас у художню сцену 1960-х років серед вулиць Нью-Йорка.

Hotel del Coronado

Hotel del Coronado став відомим завдяки легендарній комедії "У джазі тільки дівчата". Всі найсмішніші сцени з фільму із зірковим гламурним складом: Тоні Кертісом, Джеком Леммоном і Мерилін Монро, – зняті саме в цьому готелі в Сан-Дієго. Затишний готель у вікторіанському стилі з видом на пляж, завдяки своїй архітектурі і інтер'єру в стилі ар-деко, став улюбленим серед VIP-персон: від зірок кіно до президентів.

Hyatt

Режисер фільму "Труднощі перекладу" Софія Коппола буквально закохалася в японський готель Hyatt, ще коли була в Токіо на презентації свого фільму "Незайманки-самогубці". Любов ця виявилася настільки сильною, що 2003 року вона вирішила зняти в готелі фільм "Труднощі перекладу". П'ятизірковий розкішний хмарочос з видом на розлоге місто прекрасно вписується в історію про взаємини двох американців у виконанні Білла Мюррея і Скарлетт Йоганссон, які разом досліджують місто, аби позбутися задушливої ​​нудьги. Очима головних героїв ми бачимо порожній бар готелю, довгі коридори і елегантні кімнати.

La Mamounia

Шпигунський трилер Альфреда Гічкока під назвою "Людина, яка знала надто багато" знятий в одному з найзнаменитіших готелів Марокко – La Mamounia. Готель розміщений в самому серці Марракеша, і як тільки переступаєш його поріг – поринаєш у справжню казку з "Тисяча і однієї ночі". Фільм "Людина, яка знала надто багато" просякнутий класичною східною атмосферою: дія кінострічки розвивається серед прикрашених мозаїкою і орнаментами стін готелю, в розкішному фойє і традиційному марокканському ресторані.

Château Marmont

Фільм "Десь" режисера Софії Копполи був першим фільмом, який дозволили зняти в готелі Château Marmont. Якби елегантні білі стіни готелю могли говорити, вони б повідали зіркові секрети, які зберігаються десятиліттями. Оповитий таємницею готель Sunset Boulevard – значно більше, ніж художня деталь, він надихнув режисера на сценарій для вже відомої кінострічки, який розповідає про складні стосунки між успішним голлівудським актором і його донькою Клео. Фільм частково автобіографічний, адже Софія Коппола сама деякий час жила в готелі, а офіціант і камердинер, що фігурують у фільмі, – справжні співробітники Château Marmont.

Le Bristol

Готель LeBristolодин з найбільш легендарних готелів Парижа, що фігурував у кількох сценах романтичної кінострічки "Північ у Парижі", знятої за сценарієм режисера Вуді Аллена. Гумористична історія переносить нас у 1920 рік і знайомить ближче з "Містом вогнів". Готель Le Bristol з його бездоганним дизайном інтер'єру і французькою елегантністю – ідеальний для створення неперевершеного образу вічного Парижа, який ми бачимо у фільмі.

Villa San Michele

Готель La Villa San Michele захований серед сільської місцевості у Флоренції. Колись це був приватний особняк, а 1952 року, за десять років до зйомок фільму "Відпочинок воїна", він став готелем. У центрі сюжету пристрасна, але руйнівна історія кохання режисера Роже Вадима з Бріджит Бардо і Робером Оссейном, яка розгортається на тлі захопливої Флоренції. Види на пишний сад і приголомшливі тосканські краєвиди настільки сподобалися Бардо, що вона навіть повернулася в Villa San Michele під час свого медового місяця.

Taj Lake Palace

Кілька епізодів фільму про Джеймса Бонда "Восьминіжка" зняли серед мармурових колон готелю Taj Lake Palace. Споруда розміщена в найбільшому штаті Індії, Раджастхані, і справедливо вважається однією з найкрасивіших у світі. Стіни, декоровані фресками, внутрішній дворик з квітами, басейн і тераси – цей східний готель є справжнім райським куточком для відпочинку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.