До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 українок увійшли до списку "100 жінок 2022 року" від ВВС

Компанія ВВС опублікувала список зі 100 жінок з усього світу, які надихали та впливали на світ у 2022 році — у ньому відзначили вісьмох українок.

Олена Зеленська
Олена Зеленська

Реклама

Проєкт ВВС 100 Women 2022 (100 жінок 2022 року) відзначає досягнення жінок з різних куточків світу в різноманітних сферах діяльності. Серед українок, які ввійшли до списку, — перша леді України Олена Зеленська, парамедикиня Юлія Паєвська (Тайра), захисниця прав людей з інвалідністю Юлія Сачук, правозахисниця Олександра Матвійчук, математикиня Марина Вязовська, журналістка НВ Крістіна Бердинських, лікарка-педіатриня Ірина Кондратова, політикиня й волонтерка Яна Зінкевич.

Марина Вязовська
Марина Вязовська

"Чудово бачити цьогорічний список 100 жінок і святкувати його десяту річницю. У цьому списку видатні жінки, які багато чого зробили для своїх громад і суспільства. Я пишаюся тим, що BBC і далі виконує цю важливу роботу — привертає увагу до цих жінок і розповідає їхні історії всьому світові через нашу першокласну журналістику й сторителінг", — сказав генеральний директор BBC Тім Деві.

До списку ВВС 100 Women 2022 також увійшла співачка Біллі Айліш, акторка Пріянка Чопра Джонас, іранська альпіністка Ельназ Рекабі, перша жінка на чолі Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та інші. Повний список доступний за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.