До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 способів залишатися екосвідомим у період пандемії

У пошуках виходу з кризової ситуації, яку спричинила пандемія коронавирусу, люди закрилися на карантин, а екологія активно використовує це як шанс для власного відродження. Викиди вуглецю і рівень забруднення в Китаї знижуються, канали у Венеції чисті, та вперше за багато років у Сардинію повертаються дельфіни. Ця новина не може не радувати, а ще показує, що зараз саме час звернутися до своїх звичок і проявити екосвідомість. Ось 5 способів, як це зробити.

Реклама
1. Намагайтеся не використовувати одноразові серветки

Прагнучи підвищити рівень гігієни, багато хто з нас завинив, використовуючи одноразові серветки для всього – від екранів телефонів до кухонних поверхонь. Незважаючи на їхню очевидну зручність, небіорозкладні серветки завдають величезної шкоди навколишньому середовищу: вони потрапляють на звалища і в океани, а також випускають мікропластик в систему водопостачання, яку, до речі, ми постійно використовуємо. Замість одноразових серветок, використовуйте тканинні ганчірки з аерозолями, а потім періть їх при температурі 60 градусів, щоб вбити будь-які мікроби.

2. Підтримуйте місцеві виробництва

Зараз як ніколи важливо підтримувати локальні виробництва, особливо з огляду на те, що продуктові магазини користуються величезним попитом. Це також знизить ваш вуглецевий слід, оскільки ви не купуватимете продукти, які прилетіли до вас здалеку. Звертайте увагу на органічні продукти від приватних ферм, багато з яких зараз збирають цілі ящики овочів і фруктів і привозять їх прямо під двері. Вони, до речі, часто використовують значно менше пластикової упаковки, ніж глобальні виробництва, і це суттєвий бонус.

3. Перейдіть на рослинне харчування

Якщо вам все ж таки вдалося роздобути органічні продукти, то зараз саме час, щоб спробувати веганство – до того ж у вас більше часу, щоб поекспериментувати з їжею. За інформацією Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН відомо, що скорочення споживання м'яса є ключовим способом для подолання кліматичної кризи, коли світовий показник викидів парникових газів через скотарство становить 14,5 відсотка від загального обсягу. М'ясна промисловість також витрачає величезну кількість води і сприяє вирубці лісів для створення пасовищ для випасу худоби.

4. Споживайте менше електроенергії

Завдяки додатковому часу, який проводимо вдома, ми, ймовірно, почали споживати набагато більше електроенергії, ніж зазвичай. Подумайте тільки про всіх зустрічі в Zoom та кількість збережених серіалів на Netflix. Переконайтеся в тому, що виключаєте світло, коли воно вам не потрібно, і всі електричні прилади вимкнені з розеток. Перейдіть на "зеленого" провайдера, який сприяє скороченню вашого вуглецевого сліду. За даними Агентства з охорони навколишнього середовища США, середньостатистичне домогосподарство щороку викидає в атмосферу понад сім тонн СО2.

5. Зробіть внесок на екологічну благодійність

Легко відчути себе безпорадним перед кліматичною кризою, з огляду на масштаби змін, необхідних для припинення зростання викидів. Якщо ви можете, то пожертвуйте організації із захисту навколишнього середовища, якій ви довіряєте, щоб допомогти їм продовжувати боротися за майбутнє нашої планети.

Текст: Emily Chan

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.