До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 секретів ідеального смузі

Виявляється, щоб приготувати ідеальний смузі, достатньо дотримуватися правил ідеального салату: трохи зелені, трохи хрускоту, трохи соковитості і білка. На що потрібно ще звернути увагу, розповідає vogue.ua.

Photo: Getty Images
  1. Чим свіжіші фрукти й овочі, тим краще

Свіжі фрукти й овочі завжди смачніші за ті, що трохи "полежали". Щоб улюблені складові смузі довше залишалися свіжими, можна їх заморозити. Тоді улюблений літній сніданок чи перекус ви матимете упродовж усього року.

  1. Пропорції

    Реклама

Якщо ви робите смузі вперше і не впевнені, яку консистенцію хочете отримати, налийте воду (молоко або сік) трохи вище лез. Потім додайте інші інгредієнти, в тому числі й лід. Збийте, а потім можете додати більше рідини, якщо консистенція вийшла занадто густою.

  1. Зелене листя — обов'язковий інгредієнт

Зелень у смузі — елегантний вихід з ситуації, якщо ви не любите їсти листові овочі в звичайних стравах. Додавайте щіпку листя шпинату, капусти калі або будь-якої іншої зелені до решти улюблених інгредієнтів. Така кількість зелені не зіпсує смак смузі і буде корисною для організму.

  1. Горіхи, насіння, молоко

Це простий спосіб додати в смузі більше поживних речовин і корисних мікроелементів. До того ж, горіхи, насіння, різні горіхові пасти і молоко (в тому числі рослинне) додають смузі кремової текстури. З цим, до слова, також впорається заморожений банан.

  1. Трохи лимона

Лимонний сік допомагає підкреслити смак улюблених інгредієнтів, відтіняючи їх природною цитрусовою свіжістю і соковитістю. Для початку можна додати невелику кількість соку — до прикладу, половину чайної ложки.

Простий рецепт зеленого смузі
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

1 ківі;

половина яблука;

1 банан;

жменя листя шпинату;

пів склянки води.

Приготування:

  • Налийте в блендер воду, злегка перекривши кінці лез.
  • Почистіть ківі і банан, розріжте їх на кілька частин і покладіть у блендер.
  • Яблуко помийте, очистіть від кісточок, наріжте на часточки і покладіть у блендер.
  • Додайте шпинат.
  • Закрийте чашу блендера і почніть збивати
  • Як тільки смузі стане однорідним, перевірте його на густоту і смак. Для того, щоб консистенція була рідшою, додайте трохи води. Також можна додати улюблений підсолоджувач і суперфуд.
  • Готовий смузі подавайте зразу ж.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.