До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 додатків, які навчать розбиратися в рослинах

Сучасні технології створені для спрощення життя й поліпшення його якості. Цим славляться й рослини, адже різні види квітів, трав, дерев (та інші представники флори) є природними помічниками в очищенні повітря й відомі позитивним впливом на здоров’я. Ми зібрали мобільні додатки з доступним інтерфейсом, які навчать розбиратися в рослинах — досить сфотографувати листя або бутони.

Мобильное приложение Blossom и еще четыре приложения стали лучшими помощниками начинающих садовников.Photo: Getty Images
PlantNet

Ця програма як наукова енциклопедія в галузі ботаніки — тут вже зібрано інформацію про 20 000 рослин і колекція щодня поповнюється. Основна місія розробників PlantNet — освітня й охоплює екзотичну частину флори. І йдеться не тільки про яскраві рослини з джунглів, а й про непримітну траву, яка росте на узбіччі доріг і в знайомому саду біля дому. На кожну рослину тут знайдеться кілька подібних, серед яких вийде вибрати потрібну, тому краще робити кілька різних світлин, щоб максимально звузити пошук і швидко отримати вичерпну відповідь.

Реклама
Blossom — Plant Identifier

Додаток Blossom має дуже гарний і ніжний інтерфейс. Працює він за тим самим принципом "зроби фото — дізнайся що за рослина", але зоною його відповідальності є кімнатні дерева й квіти. Напевно, саме тому візуальний складник застосунку так надихає взятися за оформлення свого дому й поселити в ньому кілька зелених друзів. Якщо ви вже маєте кімнатні рослини, то за допомогою однієї світлини дізнаєтеся про свої квіти більше й ознайомитеся з особливостями догляду за ними. Якщо ж ви тільки збираєтеся озеленити приміщення, тоді можна скористатися корисними добірками, щоб знайти квіти, дерева й кактуси згідно зі способом життя та потребами. Єдина вада програми в тому, що вона доступна тільки для користувачів iOS.

PictureThis — Plant Identifier

PictureThis — додаток, орієнтований на процес. Якщо Blossom надихає й спрямовує, то PictureThis закликає до дії й ділиться практичними порадами. Ще цей додаток можна назвати соціальною мережею серед "городників", оскільки, крім технічно запрограмованих порад і нагадувань з догляду за квітами, тут також залишають коментарі професійні садівники. Якщо маєте бажання виростити на кухонному підвіконні (або балконі) запашні трави на кшталт меліси або базиліку, звертайтеся до PictureThis — він не підведе.

Уход за растениями с помощью мобильного приложения Gardenia.Photo: Getty Images
Gardenia — Plant Organizer

Щоденний помічник по роботі в саду — так подає себе Gardenia. Просто вибираєте рослину, а застосунок модулює графік догляду за нею й регулярно нагадує вам про це. Яскравий і зрозумілий інтерфейс програми є приємним бонусом для садівника-новачка.

Seek by iNaturalist

Освітній додаток, що зачіпає ще й світ тварин. У ньому можна надовго "зависнути", вивчаючи види й підвиди всього — від грибів і моху до метеликів і рептилій. Особливо допитливі можуть влаштувати перегони за бейджами, які видають за кожен новий вид живого організму, знайденого камерою телефона. Seek by iNaturalist стане добрим порадником під час прогулянки в лісі або подорожі до нової місцевості, де світ флори й фауни рясніє цікавими екземплярами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.