До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 улюблених місцин у Києві шеф-редакторки vogue.ua Віолетти Федорової

Київ — місто, яке щодня може відкриватися абсолютно новими сторонами. Навіть упродовж дня його можна як пристрасно любити, спостерігаючи за неймовірними заходами або замовляючи ранкову каву в сусідньому кафе, так і нарікати на дедалі більші затори або обурюватися хаотичною забудовою. У кожного свій Київ — з улюбленими таємними й смачними місцями, пам’ятними локаціями та мальовничими краєвидами. У спільному проєкті з компанією Xiaomi своїми улюбленими київськими місцями, очевидними й не дуже, поділилася шеф-редакторка vogue.ua Віолетта Федорова, а її супутником у ці дні став новий флагман бренду Mi 11 Ultra — смартфон, який розсуває межі поняття про ресурси мобільної фотографії.

Віолетта Федорова
Тераса Vogue UA

У нашій редакції сміються, що тераса в нас більша за офіс, і це правда. З 17-го поверху БЦ Leonardo, де ми працюємо вже майже два роки, відкривається неймовірний краєвид з оглядом понад 180 градусів. З різних її сторін видно і чашу стадіону, і Володимирський собор, і нескінченний проспект Перемоги, і київський ЦУМ.

Реклама
Краєвид на Київ з тераси Vogue на 17-му поверсі

До речі, це прекрасне місце, щоб почати відкривати для себе смартфон Xiaomi Mi 11 Ultra, з яким панорама улюбленого міста має неймовірний вигляд. Досягти такої соковитої картинки допомагає потрійна 50-мегапіксельна камера. З нею навіть я відчула себе фотографом.

Встигла тут перевірити й функцію наближення — багаторазовий зум цих світлин Будинку із зіркою дуже промовистий.

<b>Xiaomi_1</b>

Причал на Русанівській набережній

На свій сором, Русанівську набережну я вперше відвідала торік, хоча живу в Києві вже понад десять років. Моїм улюбленим місцем тут відразу ж став причал, самий тільки погляд на нього навіває мрії про море та відпочинок. Тут можна провести кілька годин, спостерігаючи за човнами, читаючи книгу або дегустуючи охолоджене вино на сусідній терасі. До речі, деякі столики стоять просто на березі.

Віолетта Федорова

Мені подобається приїздити сюди ввечері — тільки подивіться на ці фото призахідного сонця, красу якого вдалося передати за допомогою Mi 11 Ultra. Приємно, коли з настанням сутінку камера не втрачає своєї чутливості та здатна передати всю гру відтінків.

Літній майданчик ресторану SAMNA

Поки масові подорожі для нас недоступні, а країни відкриваються дуже повільно — ми можемо влаштовувати собі гастрономічні подорожі, не виїжджаючи з Києва. Шанувальникам близькосхідної кухні, які поки не можуть полетіти за ідеальним хумусом у Тель-Авів, раджу завітати до ресторану SAMNA, що відкрився наприкінці минулого року. Розташований він у будівлі XVIII століття, недалеко від метро Арсенальна, і розслаблена атмосфера цього місця точно сподобається всім, хто любить яскраві смаки й неспішне проведення часу. Тут минуле поєднується з майбутнім як в інтер’єрі, так і кухні — обов’язково скуштуйте карпачо з баклажана, яке шеф SAMNA Мейр Адоні робить за рецептами своєї бабусі, і щось з оновленого меню, наприклад, севіче з гребінця.

Ресторан Samna

Крім смаків, у SAMNA ще здивують і зовнішнім виглядом страв, гідних кількох сторис в Instagram. Зробити їх максимально привабливими якраз допоможе Xiaomi Mi 11 Ultra, з яким я провела минулі вихідні. Макрорежим смартфона дає змогу робити дуже деталізовані фото, які хочеться розглядати якнайдокладніше.

Ресторан Samna
Солом’янський лісопарк

Солом’янський лісопарк, біля якого я живу, вже кілька років є моїм місцем сили. Саме тут я долала свої перші кілометри під час пробіжок звивистими доріжками, приходила почитати книгу в оточенні зелені й співу птахів, коли не було змоги виїхати за місто, і каталася взимку на стрімких гірках разом з місцевими дітлахами. Мені подобається, що парк справді великий і багатоярусний, з безліччю затишних місць і густою рослинністю. Наприкінці минулого року тут зробили капітальний ремонт, встановили ліхтарі, оновили фонтан і зробили парк місцем тяжіння жителів сусідніх кварталів. У мене ж тут є улюблена оглядова місцинка, звідки відкривається чудовий краєвид на весь парк. Завжди сюди заходжу під час вечірніх прогулянок, коли потрібно встигнути виходити денну норму в 10 000 кроків.

Солом’янський лісопарк

Передати атмосферу парку я спробувала, природно, разом з Xiaomi Mi 11 Ultra — нічний режим цього смартфона справді вартий уваги. Не дарма в престижному рейтингу DXOMARK у березні цього року камера Mi 11 Ultra посіла перше місце, набравши рекордні 143 бали.

Тераса Kooperativ

Оглядові тераси — це моя слабкість, і як же круто, що в Києві відкривається дедалі більша кількість місць, де можна подивитися на гамірне місто зверху. Одне з моїх останніх відкриттів — тераса на даху Kooperativ, яка саме запрошує на новий літній сезон. Звідси можна роздивитися і Дніпро, і позолочені бані Церкви Володимирської ікони Божої матері, що ефектно переливаються в призахідному сонці, і хмарочоси спальних районів столиці.

Тераса Kooperativ

До речі, під час відкриття тераси я заразом потрапила й на виступ Олі Діброви та змогла перевірити телефон під час концертного знімання — камера й тут показала всю свою міць, а ці кадри зібрали в сторис безліч захоплених відгуків.

Оля Діброва
5 цікавих фактів про телефон Xiaomi Mi 11 Ultra

Додатково хочеться розповісти й про інші важливі фішки, з якими я ознайомилася під час тестування новинки, першу партію якої в Україні миттєво розкупили, і я тепер розумію чому:

Номер 1 в рейтингу DXOMARK. Я вже згадувала про цей факт, але про камеру хочеться розповісти докладніше, адже вона дає змогу не тільки робити чіткі та яскраві знімки в умовах будь-якої освітленості, а й знімати відео 8К у чудовій якості, а новітня 64-точкова система фокусування збільшує діапазон фокусування, зокрема й на віддалених і рухомих об’єктах.

Лаконічний дизайн. Не лукавитиму, що камера — це №1 для мене під час вибору телефона, але не менш важливо, який вигляд має телефон. Mi 11 Ultra привертає увагу продуманим лаконічним дизайном, а тонкий керамічний корпус зручно лежить у руці. Спершу мене збентежила задня панель з камерою, але вона виявилася дуже функціональною — крім кількох камер, тут виявився інформаційний екран, який дає змогу не проґавити важливого дзвінка, уточнити час або перевірити актуальний заряд батареї.

Захист. Не знаю як у вас, а в мене смартфони в руках просто літають. У Mi 11 Ultra цю проблему розв’язують за допомогою скла Corning Gorilla Glass Victus з підвищеною стійкістю проти падінь і подряпин.

Швидке заряджання. Як для людини, що постійно поспішає й нерідко забуває зарядити телефон, час заряджання акумулятора теж є важливим чинником. Mi 11 Ultra повністю заряджається за 36 хвилин, а ємнісна батарея 5000 мА•год забезпечує гаджету багатогодинну автономну роботу. Те, що потрібно для мого графіка.

Дисплей для селфі на основну камеру. Користуючись додатковим дисплеєм, можна зробити надчітке селфі на потужну основну камеру.

Віолетта Федорова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.