До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 інсайтів, які зроблять 2021-й найкращим роком у нашому житті

Перші два тижні нового року позаду, а ми продовжуємо озиратися назад і виділяти найцінніше в минулому — неоднозначному і метушливому — 2020 році. Так вийшло, що підбивати підсумки здається не резонним — якщо і можна легко перегорнути сторінку календаря, то забути про захисні маски не вдасться. І хоча є відчуття, що нічого не змінилося, — іншими стали ми. Ось 5 усвідомлень, які допоможуть нам у 2021 році.

Photo: Emilija Manevska / Getty Images
Не під контролем

Коли те, про що відомо з теорії, відбувається в реальності, ми почуваємося незручно, дивно і тривожно. Не встигнувши як слід розпочатися, нас шокував 2020-й: незапланована зміна бізнес-стратегій, фінансові збитки, неможливість бачитися з найближчими, скасування подорожей, перегляд щоденних звичок і комфортного способу життя. Про мільйони постраждалих від вірусу людей і родин неможливо говорити без здригання. У таких напружених обставинах, коли здається, що на кону абсолютно все, ми дізналися — життя неможливо контролювати. Мінімальному контролю піддаються лише банальні потреби: приготування сніданку, душ перед сном, онлайн-зідзвон з командою і вибір одягу для походу до крамниці. І це нормально — кажуть експерти. А усвідомлення реального стану речей і зосередженість на поточному моменті допомагає зменшити тривожність і навчитися задовольнятися тим, що є. І якщо ця навичка потребує вдосконалення, то саме час нею зайнятися.

Реклама
Знайомство з зірками

До слова про контроль. Не маючи можливості самим передбачати, що буде далі, ми довірилися руху планет. Здається, ніколи раніше ми не читали гороскопи, не покладалися на слова астрологів і не вивчали свої натальні карти настільки педантично, як у минулому році. Що буде далі? Разом з 2021 роком і переходом Сатурна в знак Водолія ми довіримося космосу. Поряд з доказовою медициною, начебто неточна наука астрологія дозволяє краще пізнати себе, перевірити сакральні гіпотези і змістити зону відповідальності на дуже далекі об'єкти — Сонце, Місяць, зірки і планети. І це теж непогано. Дивовижно, якими точними можуть бути прогнози і якими приємними наслідки, якщо довірити себе потоку життя, без марних сподівань і очікувань. Напевно, це найлегше, що ми можемо зробити в цьому році.

Школа комунікації

З комунікацією було складно. Побачення, конференції, наради та вечірки стали проходити онлайн. Виставки, театральні вистави, концерти артистів — теж. Напевно, знайдуться люди, з якими ви бачитеся в Zoom кілька разів на тиждень, а оффлайн — кілька разів за минулий рік. Нові умови стали звичними. Тепер, коли карантинні обмеження постійно змінюють ступінь строгості, ми вчимося спілкуватися заново. Соціальні мережі теж змусили нас вийти на новий рівень щирості: хтось відмовляється від них зовсім, хтось стає тільки активнішим. Згадати хоча б фільм Netflix "Соціальна дилема", який налякав і викликав огиду як до алгоритмів всюдисущих Instagram і Facebook, так і до власних передплат. Неможливо уникнути запитання: це було моє рішення чи за мене все вирішили алгоритми? Знаходимо інші виходи: наповнення стрічки робимо менш токсичним, а спілкування — наскільки б віртуальним воно не було — приємним і сповнюючим. У 2021 році ми будемо вчитися по-новому споживати і поширювати інформацію, а технології стануть нашими найкращими друзями.

Облік грошей

Не можна ігнорувати (і зовсім нерозумно заперечувати), що гроші є гарантією можливостей, свободи і безпеки для більшості людей. Звісно, у всіх різні потреби, пріоритети та бажання, але за достатньої наявності коштів життя все-таки протікає комфортніше. І хоча про важливість стратегічного грошового запасу знають усі, визнавати бажання мати більше, щоб дозволяти собі більше, ми починаємо тільки зараз. Матеріальний світ заслуговує на увагу і повагу, а при гармонійному розподілі сил, амбіцій і продуктивності можливо досягти бажаного матеріального процвітання, розпрощатися з боргами і увійти в світ інвестування швидко і безболісно. Все-таки фінансова грамотність — одна з основ щасливого життя.

Міцний сон

Ще один важливий інсайт, без якого інші не мають сенсу здоровий і якісний сон є запорукою всього, від продуктивності і бажання спілкуватися до харчових звичок і компульсивного марнотратства. У 2020 році ми дізналися, як можна впоратися із занепокоєнням, як засинати в спеку, які продукти їсти перед сном і як подолати безсоння. Тому хочеться вірити, що в цьому році прогноз на хороший сон виявиться більш ніж сприятливим.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.