До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 способи влаштувати особистий марафон бажань і здійснити задумане

Кажуть, що новорічні списки бажань, намірів і цілей краще складати ближче до березня — до цього часу амбітний запал енергії вщухає і звільняється місце для найщиріших і певною мірою раціональних бажань. Щоб пункти у вашому списку не повторювалися і стосувалися лише найважливіших для вас речей, розповідаємо про 3 способи загадувати бажання правильно.

Photo: Getty Images
100 бажань на рік

На початку року багато хто створює списки цілей. Виписування своїх бажань — це чудовий спосіб подумати про те, що приносить вам щастя і радість, і звільнити місце для цього у своєму житті. Візьміть аркуш паперу, ручку, усамітніться в зручному для вас місці і дозвольте собі мислити глобально. Перші дванадцять бажань — це ваші базові мрії, про які ви думаєте найчастіше і які звикли уявляти. Наступні пункти — це ті мрії, які ви хочете здійснити, але, можливо, відчуваєте, що вас щось обмежує. Практика виписування 100 бажань допомагає зрозуміти, що все, про що ви думаєте, можна реалізувати, — достатньо почати діяти.

Реклама

Головне правило: формулюйте бажання тепер, начебто воно вже здійснилося. Візуалізуйте. А також не використовуйте негативних формулювань з частинкою "не"/"ні". До прикладу, "я бігаю в парку біля будинку щоранку" замість "я не лінуюся виходити на пробіжку вранці". Якщо все робити правильно, то вибудуються нові нейронні зв'язки, з якими мозок думатиме, що бажання вже здійснилося, а вам буде легше йти до своєї мети.

Photo: Getty Images
Карта бажань

Цей метод загадування підійде візуалам. Перед тим, як розпочати створення карти, складіть список того, що вас надихає найбільше. Визначте, чого вам не вистачає і яким воно має бути, коли з'явиться у вашому житті. Коли етап підготовки пройдено, настав час знайти візуальне втілення ваших цілей. З цим допоможуть яскраві картинки в журналах, Pinterest, Instagram, світлини, малюнки і все, що нагадуватиме вам про мрію.

Готову карту бажань можна повісити або поставити у зручному місці, де ви помічатимете її й надихатиметеся.

Photo: Getty Images
Колесо балансу

Колесо балансу — це можливість наочно зрозуміти, яка сфера життя для вас найбільш значуща. Колесо балансу зазвичай налічує кілька секторів, серед яких практично завжди є робота і кар'єра, родина і близькі люди, відпочинок і хобі, здоров'я. Аналізуючи своє колесо балансу, звертайте увагу на кількісну відмінність пріоритетів у кожному секторі. До прикладу, якщо ви маєте багато кар'єрних планів, але відсутні вихідні й безтурботне спілкування з рідними — баланс утрачено і є ризик зіткнутися з вигорянням.

Ця вправа показує, наскільки гармонійно ви розподіляєте енергію, час і ресурси між важливими для вас речами. Колесо нагадує, що витрачаючи енергію, важливо її поповнювати. Придивіться до того, що відбувається у вашому житті зараз, і допоможіть собі у разі дисбалансу.

Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.