До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

1,4 млрд гривень надали бізнеси SCM та Фонд Ріната Ахметова на допомогу Україні

Україна й далі бореться за свою незалежність і свободу, а головна справа кожного з нас – всіляко їй допомагати. Хтось це робить на передовій, хтось опікується волонтерством, а хтось щодня підтримує економічний фронт. Одну з провідних позицій серед усього українського бізнесу тут посіла група компаній SCM, яка разом з Фондом Ріната Ахметова та ФК "Шахтар" за 40 днів з моменту широкомасштабного вторгнення передала на допомогу нашій країні 1,4 млрд гривень. І кожен новий день ця цифра стає дедалі більшою.

До цієї суми входить гуманітарна допомога цивільним (харчові продукти, ліки, речі першої потреби, евакуація, шелтери тощо), а також підтримка ЗСУ й ТрО в десятках міст (одяг, засоби індивідуального захисту, аптечки тощо). Її напрями та обсяги визначаються в координації з центральною та місцевою владою.

Реклама

SCM надав у перші дні вторгнення 100 млн грн територіальній обороні Києва. А "Метінвест" підготував близько 6000 спальних місць для вимушених переселенців, а також забезпечує їх товарами першої потреби. Зі сталі "Метінвесту" вже виготовили та передали близько 40 тисяч залізних їжаків нашим захисникам, а також тисячі пластин для бронежилетів. Група здійснює закупівлю засобів захисту для ЗСУ і ТрО на суму 345 млн грн.

Також ДТЕК безоплатно постачає електроенергію медичним установам, військовим і силовим структурам, виробникам хліба в Києві, Донецькій і Дніпропетровській областях, лише за березень – на 32 млн грн. Також ДТЕК передав майже 300 тонн вугілля для евакуаційних поїздів "Укрзалізниці" та 100 тонн для потреб місцевих громад.

Від початку повномасштабної війни Фонд Ріната Ахметова передав Україні понад 500 тис. одиниць медикаментів та понад 60 тис. продуктових наборів. Гуманітарна допомога від Фонду допоможе вижити 720 тис. людей.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.