До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сергей Жадан представил новый арт-бук

В августе Украину ждет красивая книжная премьера – издательство "Чорні вівці" выпускает арт-бук "Пливи, рибо, пливи" Сергея Жадана. Эта книга – результат сотрудничества львовской художницы и писательницы Кристины Лукащук, главного редактора издательства "Чорні вівці" Хрысти Венгринюк и самого Сергея Жадана. "Плив и, рибо, пливи" - одно из самых популярных стихотворений поэта, написанное в 2013 году и вошедшее в несколько сборников, например, "Життя Марії" и "Динамо Харків". 

Обложка арт-бука

"Завжди цікаво співпрацювати з художниками, коли книга перестає бути просто певною кількістю й комбінацією літер, набуваючи натомість цілком іншого вигляду та звучання", – признается Сергей Жадан. - Приємно, що в Україні з’являється щоразу більше цікаво оформлених та виданих книг. У таких книгах і текст звучить цілком інакше".

Сергей Жадан на Книжном Арсенале-2014

"Не буду грішити, що добре знаюся на творчості Сергія Жадана, – рассказывает художница Кристина Лукащук.Перебуваючи на одному з його концертів, раптом зловила себе на тому, що не так вслухаюся, як вдивляюся – я бачила Рибу. Вона пливла, говорила, страждала, мріяла… любила і неймовірно резонувала зі мною. Вже вдома знайшла текст. Тоді ж зрозуміла, що малюнки, які поки були лише в моїй голові, можуть стати отим найсправжнісіньким арт-буком, якого так бракує на вітчизняному ринку. І не буду приховувати – отримала шалене задоволення, працюючи над цим проектом".

Иллюстрации к арт-буку "Пливи, рибо, пливи"

Арт-бук – не единственная премьера Сергея Жадана в этом месяце. 23 августа выйдет его новый сборник поэзии "Тамплієри", который проиллюстрировал знаменитый художник Александр Ройтбурд. К тому же на днях Жадан получил ежегодную премию президента Украины "Українська книжка року" за книгу "Месопотамія" (напомним, специально для Vogue UA писатель создал десятую историю к этому сборнику). Полученную премию Сергей Жадан передает в детские сады и интернаты Луганской области, которым давно помогает вместе с волонтерами. 

Арт-бук "Пливи, рибо, пливи" можно будет приобрести уже в ближайшее время: с 4 по 7 августа первые двести экземпляров появятся на книжной ярмарке "Зеленая волна" в Одессе. 

Читайте также:

В Украине снимут фильм по роману Сергея Жадана

Украинские знаменитости представили пьесу "Семь"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.