До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Без сум'яття: Assouline випускають книгу про фотографа Франсіса Джакобетті

Оголені моделі в об'єктиві французького фотографа Франсіса Джакобетті схожі на скульптури. Франсіс знімав для легендарного календаря Pirelli, не визнавав ретушування і надавав перевагу грі світла і тіней. Про це – нова книга Giacobetti видавництва Assouline, яка випереджає осінню виставку фотографа в нью-йоркській галереї Steven Kasher.

Зйомка з серії Zebra 0, Париж, 1988

"Працювати з моделями – це ніби вирощувати квіти. Як фотограф ти підносиш їх з іншого боку, пропонуєш їм ризикнути, стати іншими – а потім на твоїх очах народжується нова краса" – підхід Джакобетті до фотографії завжди був нетривіальним. У 1960-ті він був головним редактором і, по суті, творцем журналу Lui: відомого французького журналу, що прославилося своїми еротичними знімками, для обкладинок якого знімалися Бріджит Бардо і Джейн Біркін. Джакобетті працював в журналі під 14 (!) псевдонімами і категорично не дозволяв використовувати на його сторінках ретушування.

Реклама
Зйомка для журналу Lui, січень 1975, Флорида

У ці ж роки Франсіс Джакобетті співпрацював з журналом Playboy. І хоча фотограф прославився своїми еротичними серіями, знімав він не тільки "ню". Важливе місце в його біографії займає серія HYMN, яка включає в себе 180 філософських портретів видатних людей ХХ століття, серед яких: Габріель Гарсія Маркес, Далай Лама, Стівен Гокінг, Грейс Джонс, Серж Генсбур.

Грейс Джонс, зйомка для журналу Lui, лютий 1975
Зйомка для журналу Lui, 1981, Сейшели
Книгу "Джакобетті" презентує видавництво Assouline.

Фото: ©Giacobetti; Assouline

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.