До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У видавництві Meridian Czernowitz виходить книга віршів Олександра Ройтбурда

Про те, що художник Олександр Ройтбурд писав вірші, знали тільки найближчі люди — а тепер можливість ознайомитися з поезією одного з найяскравіших українських художників буде в усіх. У жовтні у видавництві Meridian Czernowitz виходить збірка "Вірші дилетанта" — поезія, яку Ройтбурд писав усе життя. Ілюстрації для книги створив друг художника, письменник Сергій Жадан.

"Мої тексти — це моя еволюція, — описав свою поезію в передмові сам Ройтбурд. — Юнак-декадент, який поетизує бруд і тугу армійського життя солдатів, закохана й сповнена страждань молода людина, персонажний автор початку 90-х і знехтуваний асоціал кінця 90-х, що переживає екзистенційну кризу, поет нульових, який входить у стадію зрілості, тікає від екстриму й шукає рівноваги, нарешті дорослий дядя, який зрідка пише вірші й мислить себе в контексті соціальних та історичних реалій".

Реклама

"Ми готували цю книгу рівно рік, — розповідає Святослав Померанцев. — Олександр відбирав і редагував вірші, Сергій створював графічні зображення до текстів. „Тіло" книги вибирав Саша — ближче до квадрата, крафтова паперова обкладинка з мінімалістичним дизайном, кремовий крихкий папір. Фінальний макет Ройтбурд затвердив особисто". На жаль, Ройтбурд не дожив до виходу книги — художник помер у серпні цього року. Перша презентація відбудеться на 60-річчя Олександра Ройтбурда — 14-го жовтня в Одеському художньому музеї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.