До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Маріуполь. Надія": блокадні щоденники журналістки з Маріуполя виходять друком

Видавництво "Лабораторія" анонсувало вихід книжки "#Маріуполь #Надія". Це блокадні щоденники маріупольської журналістки Надії Сухорукової, що їх авторка написала в лютому-березні цього року й опублікувала на своїх сторінках у соцмережах. Пронизливі, докладні, вони стали страшним документом часу не тільки для українців, а й для всього світу, що дізнався, як маріупольці виживали в блокаді під час кількох місяців на початку повномасштабного вторгнення.

Уривки друкували на платформі "Відкрита демократія" (Велика Британія), у виданнях "Голос Америки" (США), "New York Times" (США), "Українська правда" (Україна), "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (Німеччина). Публікував щоденники й український Vogue.

Реклама

"Це місто мого дитинства, моєї любові, мого щастя. Я бачила його різним, але ніколи не думала, що побачу його мертвим", — пише Надія Сухорукова. За словами авторки, саме щоденники допомогли їй не впасти у відчай. День у день вона фіксувала події в місті, яке повільно перетворювалося на попіл та руїни. Холод, голод, страх, розбомблені будинки та близькість смерті — усе це стало реальністю мешканців міста після початку блокади.

Ілюстрації для книжки створив Даніїл Немировський — український художник-графік родом з Маріуполя. У своїх ілюстраціях йому дуже точно вдалося передати атмосферу воєнного міста й відчуття людей, на очах яких руйнували їхній дім.

На сайті видавництва вже відкрито передзамовлення книжки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.