До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Культура смаку: 5 цікавих книг про їжу, де рецепти не головне

Їжа означає для нас більше, ніж ми думаємо. Ми звикли розбирати свій раціон на молекули, забуваючи про те, що їжа — це окремий світ з власною культурою і символікою. Vogue.ua підготував добірку книг, які розкажуть трохи більше про продукти, з якими ми стикаємося щодня.

Photo: Getty Images
The Craft and Science of Coffee, Брітта Фольмер

Кава унікальний продукт, який досліджують вчені, продають маркетологи, майстерно обсмажують і експериментують з методами приготування баристи. Один продукт посідає важливе місце відразу в кількох галузях, стаючи з кожним роком дедалі популярнішим. Чи варто говорити про те, що кавова культура розвивається настільки активно, що навіть в найнепримітнішій кав'ярні у вас неодмінно запитають про бажаний ступінь обсмаження і пригостять еспресо на нових зернах? Про це, власне, і книга Брітти Фольмер, в якій письменниця зібрала коментарі експертів з різних галузей, об'єднаних кавою.

Реклама
Flour Water Salt Yeast, Кен Форкіш

Ця книга збірка рецептів хліба і піци. Але! Це не просто кулінарна книга, а колекція технік, інгредієнтів та авторських підходів, присвячених роботі з тістом. Кен Форкіш пише про приготування тіста для хліба і піци як про окреме ремесло, для якого треба мати певні здібності, настрій і продукти. І попри те, що хліб складається всього з чотирьох інгредієнтів, завдяки книзі стає зрозуміло, що культура тіста настільки ж окреме явище, як і культура кави чи шоколаду.

Tea: A User’s Guide, Тоні Гебелі

Як готують і оцінюють чай експерти? Як з одного чайного куща отримують кілька видів чаю? Як вибрати хороший чай і чим цікава чайна культура сьогодні? Tea: A User's Guide — досить легка і сучасна книга для тих, хто хоче дізнатися про чай трохи більше або освіжити вже наявні знання. Формат гіда дозволяє отримати корисну і цікаву інформацію швидко, перетворюючи звичне чаювання на аматорську церемонію.

The Complete Beer Course, Джошуа М. Бернштейн

Журналіст Джошуа М. Бернштейн спеціалізується на всьому, що стосується їжі і подорожей, але пиво особлива пристрасть Бернштейна. Журналіста легко можна назвати експертом у "пивних" справах і, до речі, це зовсім не жарт. Бернштейн уже встиг випустити кілька книг, присвячених пиву, але The Complete Beer Course щось особливе. Це повноцінний курс про пиво, який охоплює абсолютно все: історію напою, процес його приготування, особливості настоювання різних видів, поєднання видів пива з продуктами харчування і пояснення, як знайти те, що сподобається. Для кожного є своє спешалті, впевнений Бернштейн.

Everybody Cooks Rice, Нора Долі

Шалено мила книга-подорож, в якій дівчинка Керрі шукає свого брата у сусідів, потрапляючи до них на вечерю. Так дівчинка дізнається, що кожна сім'я готує рис по-різному, з огляду на різницю між культурними традиціями. У цій книзі через рис представлені культурні та етнічні особливості різних народів, а завдяки простим рецептам, що додаються, можна приготувати все від плову до суші.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.