До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Книжковий клуб: 5 ідеальних книг для відпустки

Довгоочікуваний роман Ірени Карпи, одкровення директора моди американського Vogue, Тоні Гудман, і секрети стилю парижанок від Інес де ля Фрессанж – нові і цікаві книжки в огляді Vogue.ua.

"Точка зору", Тоні Гудман (Abrams Books)

Про двадцять років у найвпливовішому журналі світу – книжка колишнього директора відділу моди американського Vogue, Тоні Гудман. "Вона не просто красива: у неї ідеальні пропорції, постава і аристократизм у крові" – писала про Тоні Гудман легендарний редактор Vogue, Діана Вріланд, яка взяла її на роботу ще в 1970-х. З американським Vogue Гудман спочатку співпрацювала як модель, а 1999-го стала fashion-директором. У своїй книжці вона детально описує життя в Vogue, наприклад, подорожі: від Великого китайського муру до Ліми, від Іспанії до Кенії, куди літала на зйомки разом з героїнями: Люпітою Ніонго, Жизель Бюндхен, Бейонсе. Книжка виходить у квітні 2019-го – через рік після того, як Гудман оголосила, що йде з Vogue.

Реклама
"Добрі новини з Аральського моря", Ірена Карпа (#книголав)

Чотири роки тому письменниця Ірена Карпа переїхала в Париж і стала аташе з питань культури в посольстві України. Паризький досвід і пригоди самої Карпи стали основою її нового роману. Головні героїні – чотири українки, які хочуть почати нове життя в Парижі. Написана книжка чарівно і легко, і її напевно розберуть на цитати в соцмережах. На доказ – цей уривок:

Наступного ранку, виштовхавши Філіпа в булочну відразу ж після розслабленого сексу, Рита лежала в його ліжку й намагалася читати Adieu aux armes. Читати улюбленого американського письменника французькою – явне збочення, думала Рита, але так вона вбереже себе від усіх його розкиданих по дому Лаканів і Камю. Хай тут і геть малий шрифт. І хай у його спальні, завішаній важкими лляними шторами, які лінь розсувати, доволі темно цього ранку. "Просто скільки можна спати з людьми, в яких рівно та сама бібліотека, що й у тебе?" – сказав Іван у її голові. "Не твоє сране діло", – буркнула Рита.

"Робота у процесі. Щоденник", Рене Редзепі (Phaidon)

Данець Рене Редзепі, шеф-кухар зі славою рок-зірки, розповідає про рік життя культового ресторану Noma 2.0, що відкрився 2018 року після річного затишшя. Фактично це щоденник: Редзепі відверто і дуже смішно пише, як він готувався до відкриття, вибирав меблі, сперечався з будівельниками і складав меню.

New York by New York (Assouline)

Письменник Том Вулф, режисер Вуді Аллен і Джей Макінерні, який написав найвідоміший нью-йоркський роман 80-х "Яскраві вогні, велике місто", – есе найкращих авторів зібрали в книжці New York by New York. Тут і розповідь про колись культовий готель Chelsea, і занурення в атмосферу "Студії 54", і зародження джазу на Lenox Avenue в 1920-ті – з фотографіями Едварда Стайхена і Пітера Ліндберга.

Parisian Chic, Інес де ля Фрессанж

Інес де ля Фрессанж – модель, дизайнер, муза Карла Лагерфельда і ікона французького стилю – написала книжку про те, на чому вона знається найкраще – про французький шик. Книжка написана дуже прямолінійно і практично: вона пропонує конкретні поради щодо того, як одягатися як парижанка, в тому числі того, як поєднувати доступні речі мас-маркет брендів з дизайнерськими вбраннями і аксесуарами. Інес також розповідає, як привнести паризький шик у дім, і як у принципі привнести свій фірмовий стиль у будь-який простір, навіть в офіс. Книжка доповнена зворушливими ілюстраціями, намальованими самою Інес.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.