До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Книга на вихідні: "Нормально про косметику" Маші Ворслав і Адель Міфтахової

Кожних вихідних редакція Vogue.ua вибирає книги, які її вразили. Цього тижня редактор краси Олена Пономаренко розповідає про книгу "Нормально про косметику", яку написали Маша Ворслав і Адель Міфтахова.

У категорію "Essentials" для б'ютіголіків і всіх, хто себе до них зараховує; для б'юті-блогерів; для самопроголошених гуру; для професіоналів і любителів. Просто б'юті-кодекс. Звід корисних і практичних порад, які стануть в нагоді ось буквально через п'ять хвилин, коли будеш вмиватися і фарбуватися.

Реклама

Зізнаюся, я шанувальник жанру, коли досвідчені в красі люди професійно і зрозуміло розповідають про те, в чому розуміються. Вони дихають своєю роботою – і це відчутно, звичайно. Саме тому особливе місце на моїй полиці (і в серці) віддане книзі про красу Лізи Елдрідж, арт-директора з макіяжу Lancôme. А тепер ось – Маші і Адель.

Маша і Адель – найяскравіший дует, який тільки можна собі уявити. Це як Інез ван Ламсвеерде і Вінуд Матадін, як Мерт і Маркус, як Guns and Roses. Ні, серйозно. У Адель, геолога за професією, – головний Telegram-канал про догляд за шкірою (Do not touch my face). У Маші – головний про макіяж (Банки-@янки). До того ж Маша – редактор краси Bluprint і візажист з дуже свіжим поглядом на макіяж.

А ці фотографії. Наче їх знімав сам Симон-Порт Жакмю десь на залитій сонцем рив'єрі.

Вся теорія подана так легко і захопливо, що відірватися – неможливо. Тут і про догляд за шкірою з акне, і про правильне поєднання інгредієнтів, і про ретинол, і пептиди, і про сонцезахисні засоби, і про те, як наносити туш, і як справлятися з консилером, і багато всього такого, що потрібно кожній сучасній людині. Я навмисно не кажу "дівчині" – тому що книга взагалі для всіх.

Навіть якщо бути суворою, то Маша і Адель зробили велику справу. Я, як людина з вищою юридичною освітою, оцінила підхід. Це як кодекс з науково-практичними коментарями. Книга не просто повна практичних порад – вона з них складається. У ній немає абстрактних натяків на ідеальні засоби – по кожній категорії є перелік конкретних ефективних продуктів. Дуже сучасна, систематизована і зручна витримка з особистого досвіду, наукових досліджень, Youtube-каналів, порад головних візажистів світу. Можна тепер дивитися блоги краси і гортати Telegram-канали просто для задоволення, а не в гарячкових спробах осягнути неосяжне і "самовивчитися". Компактна б'юті-шпаргалка вже створена.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.